Sindicalistul Bejinaru îi face plângere penală directorului Vulpe

655

Bogdan Bejinaru, liderul Sindicatului Liber al Salariaţialor din Complexul Energetic Oltenia(CEO), îi face plângere penală directorului Viorel Vulpe pentru abuz în serviciu, pe motiv că s-ar fi imixionat în activitatea sindicală. De fapt, de aici ar fi plecat conflictul între liderul de sindicat şi directorul UMC Jilţ Nord, care a culminat cu chemarea ITM-ului la unitate. Bejinaru a anunţat că astăzi se va adresa unităţii de parchet competente pentru a depune plângerea împotriva şefului său, conform art. 297 din Noul Cod de Procedură Civilă care prevede închisoare de la 2-7 ani pentru cel vinovat şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Bejinaru, preşedintele executiv al Sindicatului Liber al Salariaţilor din CEO, condus din câte se vede, doar onorific, de către, Corneliu Gârjoabă, a sesizat cu vreo două luni în urmă că directorul carierei, Viorel Vulpe, le-ar fi indicat unora dintre angajaţi să nu se înscrie în această organizaţie sindicală. Sindicalistul Bejinaru ar fi văzut că directorul Vule le-ar fi sugerat salariaţilor în cauză să se înscrie, în schimb, în celelălat sindicat din unitate, adică în SMER. Drept urmare, Bejinaru i-a spus directorului Vulpe să nu se mai bage în problemele sindicale, fapt care a creat, iniţial, un conflict deschis între cei doi. Totul a culminat însă cu sesizările făcute în presă împotriva unităţii de către preşedintele executiv al Sindicatului Liber al Salariaţilor din CEO, în care acesta a făcut publice condiţiile în care sunt transportaţi salariaţii carierei la locul de muncă. Imediat după dezvăluirile lui Bejinaru, la faţa locului, ITM Gorj a desfăşurat un control în urma căruia s-a demonstrat că spusele sindicalistului au fost adevărate.

Sindicalistul nu renunţă la plângerea pentru şeful său
Deşi acum relaţiile cu Vulpe sunt din nou cordiale, spun apropiaţi ai lui Bejinaru, legea va trebui să-şi spună cuvântul în cazul acuzelor pentru superior deoarece sindicalistul a fost, între timp, şi ameninţat cu pierderea locului de muncă. Asta chiar şi cu ştirea directorului, angajatul fiind conştinţat că dacă nu acceptă să treacă în producţie va rămâne fără loc de muncă.
Acesta nu a vut, în schimb, să-şi semneze “condamnarea” adică actul adiţional care îl trimitea de la TESA în producţie, şi aşteaptă să-şi dea în judecată angajatorul dacă va fi sancţionat pe nederept.

CEO uită intenţionat de terenul “donat” pentru lucrările miniere
Asta, în condiţiile în care Bejinaru a avut o convenţie încheiată cu conducerea CE Turceni, la vremea reaspectivă, cedând un teren pentru lucrările miniere. De altfel, în schimbul terenul acesta a fost angajat cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată la cariera unde lucrează, altfel nu făcea tranzacţia. În concluzie, dacă va fi dat afară, Bejinaru ar trebui să primească despăgubiri pentru terenul cedat fostului Complex Energetic(CE) Turceni, în 2009.

Negocieri între socru lui Bejinariu şi CEO
De altfel, aceasta este una dintre problemele pe care conducerea CEO le-ar avea cu sindicalistul, care s-ar tranşa în instanţă. O alta este deja problema socrilor săi cu terenul aflat în Dealul Croicilor, pe raza comunei Mătăsari, teren pe care a ajuns excavatorul UMC Jilţ Sud.
Prima rundă a negocierilor pentru terenul socrului liderului sindical nu s-a finalizat, însă, vineri, pozitiv. Urmează alte negocieri, asta în condiţiile în care excavatoriul UMC Jilţ Sud se află, de ceva vreme, pe terenul în cauză, lucru care a încins şi mai mult spritele la CEO, victima fiind Bogdan Bejinaru, luat la ochi de superiori pentru că a tras un singur semnal de alarmă.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here