Sindicalistul Crețan pleacă în India la o conferință muncitorească

560

În perioada 15 – 22 noiembrie 2016, în Mumbai (India), are loc Conferința Muncitorească Mondială Împotriva Războiului. Delegația din România este condusă de liderul de sindicat din Gorj Constantin Crețan, care va reprezenta organizațiile independente și Liga Muncitorilor din România, organizații-membre afiliate de peste 20 de ani la Acordul Internațional al Muncitorilor și Popoarelor.

,,Acordul Internațional al Muncitorilor și Popoarelor este confluența partidelor, organizațiilor și militanților muncitori de origini diverse, cu toții atașați luptei de apărare a clasei muncitoare, revendicărilor sale și independenței totale de clasă. Acordul Internațional al Muncitorilor și Popoarelor se opune planurilor de ajustare structurală impusă de către Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, veritabile instrumente de jefuire a popoarelor, impunând peste tot dereglementarea socială, lichidarea sectoarelor publice, privatizarea și anularea drepturilor sociale deja câștigate”, a transmis Constantin Crețan, cel care va reprezenta Gorjul la Mumbai, prin intermediul unui comunicat de presă.
,,Acordul Internațional al Muncitorilor și Popoarelor luptă pentru independența politică a mișcărilor muncitorești împotriva integrării instituționale a acesteia de către stat ca și de administrațiile întreprinderilor independente. Ei luptă pentru apărarea Codurilor muncii și contractelor colective de muncă. Acordul Internațional al Muncitorilor și Popoarelor este locul de întâlnire internațională al tuturor militanților muncitorilor care acționează în lume pentru apărarea libertăților democratice, pentru rezolvarea problemelor conflictuale cu care se confruntă clasa muncitoare. Acordul Internațional al Muncitorilor și Popoarelor a susținut în România campania de eliberare a minerilor arestați pentru evenimentele din 1999. Tot A.I.M.P. a monitorizat cu atenție activitățile sindicale din România, constatând că mulți lideri sindicali din Oltenia și-au pierdut reprezentativitatea, deoarece au intrat în afaceri ori s-au cu politicul și administrațiile”, se mai arată în documentul semnat și de patru organizații sindicale din CEO.
De altfel, din această structură a mai făcut parte: Marin Condescu, Ion Rușeț, Viorel Temelescu, Vasile Bordei, Cristi Popescu, Gheorghe Etăgan, Cornel Gârjoabă, Marin Golea, Constantin Ureche, Ion Pisc, care și-au pierdut însă statutul de lideri ai muncitorilor din România.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here