11 dosare depuse, Mai sunt câteva zile de înscrieri la Rezidenţiat

622

Ministerul Sănătăţii organizează duminica, 23 noiembrie 2014, concurs naţional de intrare în rezidenţiat pe loc şi pe post în domeniile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie. Concursul se desfăşoară în Centrele Universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Termenul limită pentru depunerea dosarelor de înscriere este 27 octombrie, ora 16:00. La nivelul judeţului Gorj sunt disponibile 19 posturi pentru rezidenţi, la şase unităţi spitaliceşti. Până în prezent s-au înscris şapte persoane pentru Medicină Generală şi patru pentru stomatologi.

Pentru Rezidenţiatul din 23 noiembrie, la nivelul judeţului Gorj sunt disponibile 19 posturi la 6 spitale. La Spitalul Orăşenesc Turceni sunt scoase la concurs: 4 posturi, respectiv: farmacist, anestezist, psihiatru, radiolog; la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu sunt cele mai multe posturi disponibile: două de neonatolog şi câte unul pentru ATI, Chirurgie, cabinet Medicină Sportivă şi cabinet Neuropsihiatrie Infantilă. Spitalul Municipal Motru are trei posturi: Chirurgie Generală, Compartiment Primiri Urgenţe, şi Interne.
La Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti sunt disponibile patru posturi la: Gastroenterologie (Ambulatoriu), Geriatrie şi Gerontologie (Ambulatoriu), Laborator de Analize Medicale – Hematologie, CPU – Medicină de Urgenţă. Spitalul Rovinari are un post la Compartimentul Neurologie, iar Spitalul Bumbeşti-Jiu are unul pentru Pediatrie.
Termenul limită pentru depunerea dosarelor de înscriere este 27 octombrie, ora 16:00. Doar 11 dosare s-au depus până în prezent. „S-au înscris, până în prezent, şapte candidaţi pentru medicină generală şi patru stomatologi. Înscrierile continuă până pe data de 27 octombrie”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Rezidenţiatul din 23 noiembrie se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti pentru posturile publicate în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea şi în Capitală şi pentru locurile publicate în centrele universitare Bucureşti şi Constanţa; Cluj-Napoca pentru posturile publicate în judeţele Alba, Bihor, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu Mare şi pentru locurile publicate în centrele universitare Cluj-Napoca şi Oradea; Craiova pentru posturile publicate în judeţele Braşov, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea. Concursul va fi susţinut şi în: Iaşi pentru posturile publicate în judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea şi pentru locurile publicate în centrele universitare Iaşi şi Galaţi; Târgu Mureş pentru posturile publicate în judeţele Bistriţa-Năsăud, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi pentru locurile publicate în centrele universitare Târgu Mureş şi Sibiu; Timişoara pentru posturile publicate în judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timişoara şi pentru locurile publicate în centrele universitare Timişoara şi Arad.

Test grilă la Rezidenţiat
Concursul se desfăşoară sub forma de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durata de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor sau a posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Cele 200 de întrebări de concurs sunt de două tipuri, astfel: 25% din total sunt întrebări tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din 5, se notează fiecare întrebare cu răspuns corect cu 4 puncte; 75% din total sunt întrebări tip complement multiplu, cu 2 — 4 răspunsuri corecte.

Departajarea candidaţilor,  pe 29 noiembrie
Departajarea candidaţilor care au obţinut punctajul maxim posibil se face prin susţinerea unei probe suplimentare de departajare. Această probă constă în 100 de întrebări din tematica şi bibliografia aprobate, de tip complement multiplu, alcătuite cu 24 de ore înainte de susţinerea probei, într-un sediu securizat. Această probă are loc în ziua de sâmbătă, 29 noiembrie, în centrul universitar în care s-a desfăşurat concursul.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here