Societate

Aproape 1500 de gorjeni, diagnosticați cu viroze și pneumonii

 | 18 ianuarie 2018, 00:00 | 0 comentarii | 

În ultima săptămână, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP), numărul gorjenilor diagnosticați cu viroze și pneumonii a ajuns la 1448, 147 persoane necesitând internare.

Semnatura eletronica CertDigital

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în ultima săptămână, 865 de persoane au fost diagnosticate cu viroze și 583 cu pneumonie. „În ultima săptămână au fost raportate 865 cazuri de viroză, 45 de persoane fiind internate și 583 cazuri de pneumonie, 102 bolnavi necesitând internare”, a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Recomandări pentru populație
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate.
Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL