Societate

Bugetarii primesc tichete de vacanţă

 | 27 ianuarie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Veşti bune pentru angajaţii din sistemul de stat: Fiecare bugetar va primi în jurul datei de 1 iulie un tichet electronic de vacanță de valoarea unui salariu minim pe economie pe care îl pot folosi oriunde în țară și oricând, până la sfârșitul anului.

Semnatura eletronica CertDigital

Confirmarea informaţiei privind acordarea tichetelor de vacanţă a venit chiar de la ministrul Turismului. “Tichetele de vacanță o să le introducem undeva în jurul datei de 1 iulie 2017. În programul de guvernare am spus că dăm un tichet la valoarea salariului minim pe economie. Bugetul acum poate duce doar un tichet de vacanță de valoarea salariului minim pe economie pentru fiecare bugetar”, a spus, pentru Profit.ro, ministrul Turismului, Mircea Dobre.
Potrivit ministrului, tichetele de vacanță au fost acordate până acum doar în sectorul privat, iar pentru angajații din sistemul public nu au fost prevăzute niciodată în buget. Spre deosebire de alte tipuri de tichete, cum ar fi cele de masă, care sunt tipărite, Dobre vrea ca și cele de vacanță să fie online.
Reamintim faptul că, la finele anului trecut, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunța că Guvernul va acorda un tichet de vacanță în cuantum de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar. La momentul respectiv, Dragnea estima că tichetul va fi introdus în luna martie.
În baza legislației actuale, salariații din mediul privat și cei din sectorul bugetar pot primi vouchere de vacanță în limita a 6 salarii minim brute, care pot fi folosite doar în turismul românesc.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL