Cantităţi de carne cu probleme, descoperite de inspectorii DSVSA

548

În perioada 28 – 31 decembrie 2015, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat controale în sectorul alimentar şi al sănătăţii animale, în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate în Târgu-Jiu, Fărcășești, Câlnic, Rovinari, Bîlteni, Motru, Drăguțești, Târgu-Cărbunești, Cătunele. Controalele au fost demarate în vederea verificării conformităţii cu legislaţia în vigoare în toate etapele de recepţie, manipulare, depozitare, prelucrare primară, preparare, procesare, desfacere, transport şi valorificare a produselor alimentare, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor.
Au fost supuse verificării următoarele categorii de unităţi: 5 brutării, 7 laboratoare de patiserie – cofetărie, 4 carmangerii, 3 supermarket-uri, două depozite alimentare, 7 magazine alimentare, 6 restaurante, o unitate de comercializare a produselor congelate tip fornetti. „În cursul controalelor organizate în această perioadă au fost constatate abateri de la respectarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate contravenţional astfel: o amendă în valoare de 600 de lei pentru carne si preparate din carne de porc recepţionate în stare congelată şi expuse în regim de refrigerare într-un magazin alimentar din Târgu-Jiu; o amendă în valoare de 2.000 lei într-un supermarket din Târgu-Jiu pentru deficienţe de etichetare la carne proaspătă şi produse din carne şi la peşte congelat expus fără etichete”, a declarat şeful DSVSA Gorj, Nicolae Călescu.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here