Societate

“Cazat” în gara Târgu-Jiu, hrănit la Petroșani

 | 23 ianuarie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Viață grea pentru cei rămași fără un adăpost deasupra capului în plină iarnă și asta nu pentru că le-ar fi ars casa, ci pentru că au ajuns să trăiască din mila trecătorilor. Un constănțean e de săptămâni bune în situația de a face naveta între Petroșani și Târgu-Jiu pentru a supraviețui temperaturilor reduse din această iarnă. Omul mărturisește nici mai mult nici mai puțin că vine în gara de la Târgu-Jiu pentru a dormi, dar de mâncat mănâncă la Petroșani. Gheorghe Oană mărturisește că îi vine mult mai ușor să se hrănească în Valea Jiului, deși sărăcia e mai mare acolo, în ultima vreme.
“La Petroșani primesc pachet, iar la Târgu-Jiu merg cu trenul să dorm în gară, că acolo e mai cald. Eu sunt din Constanța, dar părinții nu mă primesc acasă și atunci dorm pe unde apuc. Acum m-am stabilit aici că pare să fie cel mai bine până trece iarna”, spune bărbatul. Norocul său cu mâncarea îl reprezintă o inițiativă a patronilor unui restaurant din Petroșani care oferă zilnic din partea casei cel puțin 10 pachete de masă caldă gratuite celor năpăstuiți de soartă. Clienților li s-a prezentat programul “Meniu în așteptare” prin care ei pot plăti încă un meniu pe lângă cel consumat și, astfel, o masă caldă ajunge la cei flămânzi, mulți dintre beneficiari fiind descoperiți căutând resturi alimentare la tomberoanele de gunoi.
Media zilnică a celor care acceptă meniul în așteptare este de zece, la acestea adăugându-se cele zece pachete oferite din partea casei și, astfel, pentru 20 de sărmani mâncarea nu mai este o problemă atât de mare fie și pentru o zi.
Gelu Ionescu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL