Societate

CJ Gorj i-a oferit titlul de „Gorjeanul Anului” gimnastei Andreea Munteanu

 | 29 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Consiliul Judeţean Gorj i-a conferit, vineri, titlul de “Gorjeanul Anului 2014” gimnastei Andreea Munteanu. Componentă a Lotului Naţional Olimpic al României, Andreea a obţinut de-a lungul anilor rezultate de excepţie datorită efortului deosebit şi pregătirii intense, iar distincţia de astăzi vine ca o recunoaştere a medaliilor câştigate.

Semnatura eletronica CertDigital

În ultimii ani, la nivelul județului Gorj, s-a consacrat organizarea unui eveniment cu caracter special, atribuirea titlului “Gorjeanul Anului” unor personalităţi ale vieţii gorjene, care şi-au pus amprenta asupra promovării imaginii judeţului nostru, în ţară şi în străinătate. După parcurgerea unei proceduri administrative proprii, iniţiate de către Consiliul Judeţean Gorj, a fost nominalizată pentru acordarea în anul 2014 a titlului “Gorjeanul Anului” gimnastei Andreea-Eugenia Munteanu.
Ceremonia de acordare a distincţiei a avut loc la finele săptămânii trecute, în cadrul şedinţei lunare de Consiliu Judeţean.

andreea munteanu2Performanţe ce fac cinste judeţului
Ion Călinoiu, şeful judeţului, a amintit în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, performanţele obţinute de gimnasta din Bustuchin la competiţiile naţionale şi internaţionale. “Sunt îndeplinite condiţiile să îi fie acordat titlul de «Gorjeanul Anului 2014» gimnastei Andreea Eugenia-Munteanu. A fost aprobat în unaniminate acest proiect. Este un moment excepţional care va rămâne în istoria acestui judeţ. Mi-a revenit onoarea şi plăcerea să îi acord titlul acestei tinere. Mi-a fost destul de dificil să cuprind într-un discurs toate performanţele acestei sportive. Este un exemplu pentru Gorj şi pentru întreaga ţară. S-a născut într-o familie cu tradiţie în sport şi artă. Are o soră geamănă, Adelina, campioană la gimnastică, şi un frate care cântă la vioară. Cele mai importante medalii le-a obţinut în 2012. Un an mai târziu, a câştigat titlul la junioare la individual compus. A urmat o medalie de bronz la prima participare la senioare şi aurul cu echipa în Bulgaria. Anul acesta a cucerit, în Franţa, medalia de aur la bârnă. Sunt motive mai multe să îi spunem gorjeanca noastră de aur. Am fost alături de ea de la început”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj.

Diplomă de excelenţă pentru părinţii Andreei
Alături de titlul onorific, Andreea Munteanu a primit din partea Consiliului Judeţean Gorj, şi un buchet de flori, dar şi o sumă de bani. “Vreau să vă mulţumesc pentru acest premiu. Mă simt onorată. Mă mândresc că sunt gorjeancă. (…) Mai mult de medalii şi aceste distincţii ce-mi mai pot dori?!”, a declarat emoţionată gimnasta Andreea Munteanu. Un premiu de excelenţă au primit şi părinţii Andreei, pentru susţinerea acordată fiicei lor de-a lungul anului. “La baza performanţei stă educaţia, dragostea şi familia. Sunt un exemplu de familie unită. Au înţeles ce înseamnă să te sacrifici, pentru a propulsa talentul Andreei şi al copiilor. Performanţele sale ne fac să ne mândrim. Sunt semnificative prin faptul că încă este un copil. Este un obiectiv să vină cu medalii şi mai importante. Îi dorim sănătate, să fie ferită de accidentări şi ghinioane. Îi dorim să vină acasă cu cât mai mult aur. Am acordat şi un înscris de excelenţă familiei Cristi şi Dana Munteanu pentru cum au susţinut-o pe Andreea”, a mai spus şeful judeţului. Distincţia de “Gorjeanul Anului 2014” a venit pentru gimnasta de aur la doar câteva luni de la oferirea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Târgu-Jiu, acordat de Florin Cârciumaru.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL