CJ Gorj i-a recompensat cu diplome pe tinerii participanți la Tabăra internațională de la Tismana

605

Pe final de vară şi început de toamnă, Mănăstirea Tismana a găzduit cea de-a doua serie a taberei internaţionale „Matrice culturală şi spirituală românească”. Tineri din regiunile istorice învecinate ţării noastre au avut posibilitatea de a petrece câteva zile împreună, graţie unui frumos parteneriat între Arhiepiscopia Craiovei şi Institutul Cultural Român (ICR). La sfârşitul săptămânii trecute, participanţii la această tabără au fost primiţi la Consiliul Judeţean (CJ) Gorj, la finalul întâlnirii aceştia primind diplome de la reprezentanţii CJ.

În perioada 27 august – 2 septembrie, Mănăstirea Tismana a găzduit ultima serie a taberei „Matrice culturală şi spirituală românească”. Zeci de elevi români din Republica Moldova, Ucraina şi Ungaria au tabara prefectura (1)fost găzduiți la sfânta mănăstire şi au învățat despre obiceiurile și tradițiile populare ale Gorjului, au purtat discuții pe teme de cultură și spiritualitate. Joi, în cadrul unei ceremonii de închidere a taberei, participanții s-au întâlnit la sediul Consiliului Județean Gorj, după o vizită la Muzeul Curtișoara. „Ne-am simțit foarte bine, au fost momente emoționante și am învățat multe lucruri noi. Vă mulțumim!”, a spus reprezentantul grupului din Ucraina.
Toţi participanţii au subliniat faptul că s-au simţit foarte bine la Tismana. „Ne-am simțit minunat aici. Este o primă ediție și a fost de succes și sperăm să avem parte în continuare de sprijinul Mitropoliei tabara prefectura (2)Olteniei și al CJ Gorj. Ideea acestui proiect s-a născut din cele două teme fundamentale ale anului în curs: 140 de Constantin Brâncuși și Anul Brâncuși și alături de frumoasa inițiativă a Mitropoliei Olteniei-an al tineretului creștin ortodox. Cele două aspecte au ținut împreună poporul român: spiritualitatea și cultura. Au venit frații noștri la noi și sper că pentru toți participanții a fost un eveniment fericit și mulțumim tuturor. Să ne vedem cu gânduri bune”, a declarat Flori Roșianu de la ICR. Programul se încadrează în strategia anuală a ICR de promovare a „140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuși”, fiind, de asemenea, prilejuit de declararea anului 2016 drept „An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin orthodox”, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here