Consilierii judeţeni au aprobat înfiinţarea Centrului de recuperare pentru copilul cu handicap Târgu-Jiu

561

De la 1 noiembrie, copiii cu handicap vor putea beneficia de servicii specializate într-un centru de recuperare modern, ce dispune de dotări de ultimă generaţie. Înfiinţarea Centrului de recuperare pentru copilul cu handicap Târgu-Jiu s-a aprobat în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean, clădirea fiind deja finalizată şi dotată, urmând racordarea sa la utilităţi şi darea în administrare Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.

Consilierii judeţeni au aprobat, ieri, înfiinţarea Centrului de recuperare pentru copilul cu handicap Târgu-Jiu ca structură funcţională fără personalitate juridică şi includerea sa în sistemul de servicii sociale de interes judeţean gestionat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, instituţie publică aflată în subordinea Consiliului Judeţean Gorj. „Trebuie să preluăm clădirea, deoarece infrastructura legată de racorduri la curent, gaze, va fi pusă la punct şi vom preda centrul spre administrare Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Acest centru are 16 posturi în organigramă, per total corespunzând posibilităţilor noastre de finanţare”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

16 posturi vacante la noul centru
Dumitru Cotrună, directorul general al DGASPC Gorj a explicat că Centrul de recuperare pentru copilul cu handicap Târgu-Jiu va dispune nu numai de dotări corespunzătoare, ci şi de specialişti care să lucreze cu beneficiarii, urmând a se face angajări. „În urmă cu un an de zile, Fundaţia Sera şi-a exprimat disponibilitatea de a ne construi un centru pentru copii în judeţul nostru. Urmare a discuţiilor dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Consiliul Judeţean şi Fundaţia Sera, având în vedere nevoile judeţului Gorj pe parte de recuperare, am hotărât să facem un centru de recuperare pentru copiii cu afecţiuni neuromotorii. Centrul este în curtea Spitalului Judeţean, lângă Psihiatrie, vizavi de sediul CEO. Capacitatea este de 50 de locuri şi va fi un centru de zi. Vor fi angajaţi 16 oameni, personal de specialitate: psihologi, logopezi, asistenţi medicali şi balneofizioterapie. La 1 noiembrie va fi activ centrul”, a explicat Dumitru Cotrună, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
Realizarea acestui centru se impunea întrucât la centrul din Debarcader erau foarte multe solicitări şi deja se crease o supraaglomerare. „Investiţia s-a ridicat la 250.000 – 300.000 euro, clădirea cu tot cu bunurile şi dotările. Clădirea este la cheie, incluzând toate dotările pe fiecare cabinet în parte, respectiv 11 cabinete: kinetoterapie, asistenţă medicală, logoped, medic, psiholog; înăuntru funcţionează şi două căzi pentru recuperarea copilului. Există două microsisteme: partea de recuperare fizică, neuropsihică – motorie şi partea cognitivă, de învăţare”, a subliniat Cătălin Ganea, director Programe, Dezvoltare, Fundaţia Sera România.
Clădirea a fost construită direct pe numele Consiliului Judeţean, patrimoniul centrului urmând să se preia, pe bază de protocol de predare – preluare, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, în termen de 30 de zile de la aprobarea hotărârii de ieri.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here