Societate

De neratat! O singură specializare de la un liceu din Gorj oferă burse lunare celor mai buni elevi și practică la viitorul angajator

 | 28 iunie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Distribuție Oltenia a dezvoltat în Gorj, pentru anul școlar viitor, proiectul “Ucenic Electrician”, implementat deja la două licee din Craiova și Pitești. Deja, absolvenții de gimnaziu care doresc o carieră de electrician sunt așteptați să se înscrie la secția cu profil electric de la acest liceu partener în proiectul de succes al Distribuție Oltenia. Pe parcursul anilor de studiu, cei mai buni absolvenți vor beneficia de burse lunare în bani din partea Distribuție Oltenia și de practică la această societate.

Semnatura eletronica CertDigital

Pentru al doilea an consecutiv, proiectul Ucenic Electrician ofera oportunitatea elevilor care își doresc o carieră în domeniul energetic să facă parte din generația de electricieni a viitorului. Între 03 – 07 iulie, tinerii interesați se pot înscrie la una din secțiile cu profil electric ale Liceului Tehnologic Astra, din Pitești, Colegiului Energetic Craiova sau Liceului Tehnologic Târgu-Jiu, prin depunerea dosarelor la secretariatele instituțiilor școlare. Proiectul Ucenic Electrician a debutat anul trecut în colaborare cu liceele din Craiova, respectiv Pitești, Asociația ROI și Inspectoratele Școlare Județene Argeș și Dolj. Primii beneficiari au fost 47 de elevi înscriși la specializarea “Electrician exploatare joasă tensiune” din cele două instituții școlare.

Gorjul, pe harta proiectului
Anul acesta, proiectul se extinde și în județul Gorj, în colaborare cu Liceul Tehnologic Târgu-Jiu și cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Astfel, elevii gorjeni interesați pot opta pentru specializarea “Electrician exploatare centrale, stații și rețele electrice” în cadrul liceelor partenere din Târgu-Jiu și Pitești sau în cadrul Colegiului Energetic Craiova care oferă și specializarea “Electrician exploatare joasă tensiune”.
În cadrul proiectului Ucenic Electrician, elevii vor beneficia de: laborator electric de ultimă generație, dotat cu sprijinul Distribuție Oltenia; burse lunare în valoare de 200 de lei, suplimentare față de cele oferite de Ministerul Educației Naționale, primilor cinci elevi cu cele mai bune rezultate; sesiuni de mentorat cu specialiștii Distribuție Oltenia; stagii de practică în instalațiile operatorului de distribuție din regiunea Olteniei și de sesiuni de dezvoltare personală alături de specialiștii Asociației ROI.

Programul pilot Ucenic Electrician a pornit din dorința operatorului Distribuție Oltenia de a le oferi elevilor care își doresc o meserie de profil, condițiile propice pentru a face performanță în domeniul energetic.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL