Două profesoare din Gorj, la Conferința Națională a Ligii Tinerilor Profesori Social-Democrați

768

În perioada 18-19 martie, a avut loc, la București, Conferința Națională a Ligii Tinerilor Profesori Social-Democrați, coordonată la nivel național de Cezar Stancu. La eveniment au participat profesori din aproape toate județele țării, Gorjul fiind reprezentat de două cadre didactice tinere: Andreea Măruță și Diana Borugă.

Succesul este un deziderat al tinerilor profesori gorjeni. Urmând acest deziderat, profesoarele Andreea Măruță și Diana Borugă au reprezentat județul nostru la Conferința Națională a Ligii Tinerilor Profesori Social-Democrați. Obiectivele și strategiile acestei ligi urmăresc să faciliteze accesul egal la educație, să prevină abandonul școlar, să inițieze activități prin care se pot obține performanțe, să propună modalități prin care generația actuală poate să aducă o schimbare în acest sistem, să crească actul educațional, să sprijine și să încurajeze profesorii tineri pentru a rămâne în sistem, oferind o educație de calitate copiilor, ei fiind viitorul României. “Personal, cred în acest concept și sper să devină realitate și la nivelul județului Gorj, încurajând formarea profesorilor și diversificarea activităților ce vor veni în sprijinul elevilor”, declară Andreea Măruță, coordonator zonal al acestei ligi și consilier local comuna Runcu. La Conferința Națională a Ligii Tinerilor Profesori Social-Democrați au participat profesori din aproape toate județele țării: Gorj, Dolj, Galați, Olt, Sibiu, Călărași, Ialomița, Botoșani, Prahova și altele.
În cadrul programului au avut loc dezbateri foarte interesante, pe teme de educație și sistemul de învățământ, atât din Gorj, cât și din celelalte județe ale țării. “La această conferință i-am avut invitați pe domnul Ministru al Educației, Pavel Năstase și pe domnul senator Bogdan Matei, cărora le-am ridicat probleme ale învățământului preuniversitar, cum ar fi: scopul evaluării de la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, creșterea salariilor personalului didactic, auxiliar și nedidactic, condiționarea subvenționării elevilor cu Cerințe Educative Speciale și de nota la purtare, nu doar de prezență, respectarea legii privind transferul elevilor de la rural la urban (suprapopularea școlilor din mediul urban, fapt care duce la desființarea celor din rural), probleme legate de ARACIP, PERFECȚIONAREA cadrelor didactice o dată la cinci ani. De asemenea, pe lângă această întâlnire, au mai avut loc întruniri cu doamna Ecaterina Andronescu, președintele Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Senatul României și fost ministru al Educației, cu domnul Gabriel Petrea, ministrul Consultării Civice și Dialogului Social și cu domnul Adrian Rîndunică, secretar de stat în Ministerul Muncii și Justitiei Sociale. La aceste întâlniri s-au pus bazele educației ca factor strategic de dezvoltare”, a explicat prof. Andreea Măruță.

“Singura resursă inepuizabilă este resursa umană”, iar aceasta trebuie cultivată. De aceea, tinerii profesori, prin intermediul acestei ligi au posibilitatea de a se dezvolta atât personal, cât și profesional, cu ajutorul unor specialiști în domeniu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here