Societate

DSP a verificat 44 de unități de învățământ, după începerea anului școlar

 | 05 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a efectuat o serie de verificări la unitățile de învățământ din județul nostru, după începerea anului școlar. Controale igienico-sanitare s-au făcut în 44 de școli, acțiunea finalizându-se cu o sancțiune și un avertisment. Purtătorul de cuvânt al DSP Gorj spune că unitățile de învățământ rămân sub monitorizare, astfel de controale inopinate făcându-se periodic.

Semnatura eletronica CertDigital

Imediat după începerea noului an școlar, Direcția de Sănătate Publică Gorj a demarat o serie de controale în unitățile de învățământ de pe raza județului. Inspectorii au vrut să se asigure că, din punct de vedere igienico-sanitar, activitatea unităților de învățământ se desfășoară în condiții optime.

O sancțiune și un avertisment
Nu mai puțin de 44 de școli și grădinițe au fost verificate de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj, acțiunea soldându-se cu o sancțiune și un avertisment. “După începerea anului școlar, 44 de unități de învățământ au fost verificate din punct de vedere igienico-sanitar. A fost aplicată o sancțiune, pe persoană fizică, la o școală unde angajatul care manipula cornul și laptele nu avea cursuri de igienă, care sunt obligatorii. De asemenea, la o școală s-a aplicat un avertisment, deficiența constatată fiind minoră și remediindu-se pe loc”, confirmă Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Unitățile de învățământ din Gorj rămân sub monitorizare, astfel de controale inopinate făcându-se periodic, după cum confirmă reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL