Societate

Festivalul 6 Continente, succes neaşteptat la Târgu-Jiu

 | 03 octombrie 2016, 00:01 | 0 comentarii | 

Clubul Rotary Târgu-Jiu a organizat, în acest weekend, Festivalul 6 Continente. Evenimentul a cuprins un program amplu, participarea fiind numeroasă. Valeriu Turea, fost ambasador al Republicii Moldova în Portugalia, s-a întâlnit cu studenţii de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB), iar 3 studenţi Erasmus din Portugalia la Târgu-Jiu au făcut o minunată prezentare, în cadrul festivalului.

Semnatura eletronica CertDigital

Portugalia, România şi Republica Moldova s-au regăsit în prezentările şi expoziţiile organizate la Târgu-festival (3)Jiu, în cadrul Festivalului 6 Continente. Evenimentul a debutat sâmbătă, 1 octombrie, cu o prezentare de carte portugheză şi o lansare de carte la Biblioteca Judeţeană “Christian Tell”. Imediat după acest moment, a urmat o conferinţă susţinută de brâncuşologul Ion Mocioi, pe tema Universalitate festival (4)lui Brâncuşi. Sâmbătă după-amiază, târgujienii au fost invitaţi la un concert de muzică braziliană, în centrul municipiului, pe scena de la amfiteatru urcând Gabriela Costa şi Alex Man.

„Portugalia, ţara dorului răsare”, la Târgu-Jiu
Duminică, 2 octombrie, Valeriu Turea, fost Ambasador al Republicii Moldova în Portugalia, timp de 5 ani, în prezent consilier la Ambasada Moldovei la Bucuresti, a adus la Târgu-Jiu, la Festivalul 6 Continente, „Portugalia, ţara dorului răsare”, o expoziţie care a atras, precum un magnet, numeroşi festival (5)participanţi.
Ambasadorul s-a întâlnit şi cu studenţii din Basarabia, fiind prezenţi 17 studenti, iar la vernisaj a avut loc şi o prezentare a 3 studenţi Erasmus din Portugalia la Târgu-Jiu (UCB).
Programul evenimentului a continuat cu expoziţia „Dincolo de privire”, a Doinei Iovănel Spineanu, reprezentantul oficial al Festivalului 6 Continente în România. La Amfiteatrul din centrul municipiului festival (6)Târgu-Jiu a avut loc şi un spectacol de muzică tradiţională gorjenească, marcând finalul festivalului.
Organizatorii Festivalului 6 Continente la Târgu-Jiu confirmă faptul că la lansarea de carte a trebuit să se suplimenteze numărul de scaune în sală, iar azi la vernisajele de la muzeu au fost peste 60 de participanţi.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL