Societate

Iluminat de poveste pentru oraşul lui Brâncuşi

 | 16 decembrie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Decor desprins din poveştile lui Hans Christian Andersen pentru municipiul Târgu-Jiu! Apropierea cu paşi repezi a Crăciunului, dar şi a Revelionului îi face pe târgujieni să fie mândri de oraşul lor, pe care municipalitatea l-a împodobit aşa cum se cuvine pentru Sărbătorile de Iarnă. Municipiul Târgu-Jiu este împodobit cu 20.280 metri liniari de ghirlande şi figurine, toate acestea făcând ca oraşul să devină unul de poveste. Bradul din centrul municipiului, diorama, dar şi sania cu Moş Crăciun trasă de reni, întregeşte acest decor de sărbătoare.
oras2Bucuria Sărbătorilor de Iarnă face ca Târgu-Jiul să aibă amplasate în mai multe cartiere nu mai puţin de 1.596 de figurine, 670 de ghirlande liniare, 598 de ghirlande de tip “magic”, 50 de candelabre, 5.092 de metri liniari de ţurţuri, doi oameni de zăpadă, 4 figurine în sensurile giratorii, dar si 1.171 de plase de diverse dimensiuni. În total, sunt împodobite 144 de străzi, 4 parcuri şi, mai ales, zona Victoria Centru. Totodată, în diferite zone din oraş au fost amplasaţi şi brazi naturali împodobiţi. Toate acestea fac ca municipiul Târgu-Jiu să fie un oraş de poveste, pregătit pentru Sărbătoarea Crăciunului şi trecerea în anul 2016.
Din acest sezon, bradul din centrul municipiului a fost înlocuit cu o feerie de luminiţe care conţine aproximativ 8.000 de leduri. Noul brad are un diametru de 9 metri, măsoară în înălţime circa 22 de metri şi are un sistem de sonorizare, fiind dotat şi cu un soft special pentru declanşarea luminilor. Pentru acesta, dar şi pentru alte câteva instalaţii de iluminat pentru sensurile giratorii din Târgu-Jiu, autorităţile locale au cheltuit circa 500.000 de lei.
I.M.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL