Societate

În mijlocul primăverii – Peste 1400 de gorjeni au fost diagnosticați cu viroze și pneumonii

 | 12 aprilie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Pe parcursul săptămânii trecute, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, peste 1400 de persoane din județul nostru au fost diagnosticate cu viroze și pneumonii. Diferența dintre temperaturile nocturne și diurne determină înmulțirea îmbolnăvirilor. Cei mai afectați sunt copiii și vârstnicii.

Semnatura eletronica CertDigital

Vremea capricioasă din ultima perioadă a făcut ca numărul persoanelor diagnosticate cu viroze şi pneumonii să se menţină ridicat. Astfel, în ultima săptămână, peste 1400 de gorjeni au ajuns la medic cu simptomele acestor afecţiuni. Chiar dacă, de la săptămână la săptămână, numărul îmbolnăvirilor scade, acesta se menține ridicat, totuși, luând în considerare faptul că suntem în plină primăvară. “În ultima săptămână, până la data de 11 aprilie, au intrat în evidenţele medicilor 951 de persoane cu viroze şi 472 cu pneumonie. Numărul internărilor a ajuns la 146”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj sfătuiesc populaţia să îşi ia o serie de măsuri. Între acestea, prioritare sunt cele de igienă, fiind recomandată spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun. De asemenea, trebuie evitate locurile aglomerate. În plus, în această perioadă trebuie acordată o mare atenţie vestimentaţiei, multe persoane fiind tentate să adopte deja ţinutele de vară, în timp ce temperaturile sunt încă scăzute. Dacă s-au instalat deja simptomele de boală, specialiştii DSP Gorj recomandă prezentarea la medic şi evitarea automedicaţiei.
M.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL