Societate

În minivacanță, Mai mulți salvamontiști vor fi prezenți la Rânca

 | 20 ianuarie 2017, 00:01 | 0 comentarii | 

Minivacanța de care se vor bucura bugetarii, în această perioadă, determină creșterea numărului salvatorilor montani, care vor fi prezenți în stațiunea montană Rânca. Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj, confirmă faptul că 8-10 salvamontiști vor fi la Rânca în weeekend și în cele două zile libere de la începutul săptămânii.

Semnatura eletronica CertDigital

Începând de anul acesta, 24 ianuarie, când se sărbătorește Unirea Principatelor Române, este zi liberă nelucrătoare pentru toți românii. Pentru că 24 ianuarie este într-o zi de marți, Guvernul a decis, printr-o salvamontistHotărâre adoptată în data de 18 ianuarie, ca ziua de luni, 23 ianuarie 2017, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public. Această zi va fi recuperată pe 28 ianuarie, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 31 ianuarie 2017.

Minivacanță, pe schiuri la Rânca. Salvamontiștii, la datorie
În această minivacanță, numărul turiștilor din stațiunea Rânca va crește. Tocmai de aceea, și Salvamont Gorj va spori efectivele. „Vom avea între 8 și 10 salvamontiști în weekend și în cele două zile de salvamontisti 2minivacantă de la începutul săptămânii viitoare. Merge pârtia M1 și se lucrează cu tunurile de zăpadă pentru a fi dată în funcțiune și pârtia M2. Vom asigura o ambulanță salvamont în stațiune și serviciu de permanență la cabinetul medical al Bazei salvamont. O a doua echipă va asigura, din baza centrală Târgu-Jiu, asistența salvamont pentru restul zonei montane a județului”, a menționat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj.
Mai trebuie precizat faptul că și drumarii vor fi la datorie, în aceste zile, acționând în zona Rânca, astfel încât turiștii să ajungă cu bine în stațiune.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL