Societate

Legea Minelor și energia pe bază de cărbune din CE Oltenia, susținute la Ministerul Economiei

 | 08 martie 2018, 00:00 | 0 comentarii | 

Reprezentanții Coaliției Naționale pentru Modernizarea României au avut discuții importante, miercuri, cu oficiali ai Ministerului Economiei. Pe tapet s-au pus Legea Minelor și problemele pe care le au Complexul Energetic Oltenia și Complexul Energetic Hunedoara, solicitându-se pentru acestea eliminarea multi-taxării apei folosită pentru producerea de energie electrică, dar și păstrarea şi investirea în energia pe bază de cărbune ţinând cont de riscul ridicat şi dovedit de energia atomică.

Semnatura eletronica CertDigital

CNMR a prezentat situaţia Complexului Energetic Oltenia şi a Complexului Naţional Hunedoara şi a cerut Ministerului Economic să transmită către instituţiile competente aceste solicitări.
Un alt subiect analizat de reprezentanţii Coaliţiei împreună cu cei din Ministerul Economiei a fost finalizarea legilor minelor, redevenţelor şi apelor minerale, astfel încât în perioada următoare vor continua întâlnirile tehnice pentru discutarea şi finalizarea proiectelor de acte normative. CNMR precizează că va pune la dispoziţie întreaga expertiză pentru ca aceste legi să simplifice procesul de eliberare a documentaţiilor, să asigure transparenţa şi competiţia corectă în piaţă, să legifereze în beneficiul cetăţenilor.
A.STOICA

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL