Societate

Liga Tinerilor Profesori Social-Democrați dă roade la Gorj

 | 08 mai 2017, 00:00 | 1 coment | 

La sfârșitul săptămânii trecute, la Gorj, a avut loc prima întrunire a Ligii Tinerilor Profesori Social-Democrați (LTPSD). Coordonatorul județean Diana Borugă și coordonatorul executiv Andreea Măruță au convocat profesorii din județ, pentru a-i înștiința în mod oficial despre înființarea Ligii Tinerilor Profesori, prin intermediul căreia aceștia pot avea un aport important în modificarea legii educației, dar și în creșterea calității educației.

Semnatura eletronica CertDigital

Coordonatorii LTPSD au expus profesorilor prezenți atât obiectivele ligii, cât și rolul întâlnirii de la București cu ministrul Educației, care s-a arătat interesat de soluționarea unor probleme din educație, sugerându-le, totodată, profesorilor să vină cu idei noi pentru inovarea învățământului de calitate. Printre obiectivele ligii se numără: identificarea nevoilor cadrelor didactice și transmiterea acestora către instituțiile competente, creșterea calității în educație, promovarea valorilor social-democrate și europene prin intermediul parteneriatelor între școli, interjudețene, naționale și internaționale, facilitarea comunicării între sistemul local și sistemul central. De asemenea, pentru identificarea nevoilor profesorilor s-au întocmit chestionare despre “Ce își doresc profesorii?”, pe care cadrele didactice participante le-au completat, urmând să distribuie câte un exemplar și celorlalți colegi. “Personal, cred în acest concept și mă bucur că a devenit realitate și la nivelul județului Gorj. Practic, m-am angajat la o responsabilitate față de colegii mei, dar mai ales față de proiectele de viitor ale sistemului de educație. Am pornit pe acest drum determinată fiind să adun de la colegii profesori din PSD, și nu numai, problemele ridicate de corpul profesoral din Gorj care necesită rezolvare. Liga Tinerilor Profesori este un organism de consultare și dialog pe probleme de învățământ, atât pe plan județean, cât și național. Îmi doresc să fim cât mai activi și implicați și să reușim împreună îmbunătățirea legislației din domeniul nostru de activitate. Le mulțumesc pe această cale colegilor din TSD Gorj pentru încrederea pe care mi-au acordat-o”, a declarat coordonatorul județean al Ligii Tinerilor Profesori Social-Democrați din Gorj, Diana Borugă.
Profesorii gorjeni s-au arătat interesați de cele prezentate, exprimându-și dorința de a se implica activ în diferite activități nonformale, prin care se pot evidenția talentele elevilor.

Primarul Aurel Popescu, în mijlocul profesorilor
La întrunirea Ligii Tinerilor Profesori Social-Democrați (LTPSD) din Gorj a fost prezent și primarul interimar Aurel Popescu, care s-a arătat încântat de această inițiativă, oferindu-și sprijinul în toate demersurile și activitățile pe care Liga le va desfășura la nivelul județului nostru. “Personal, mă voi implica și voi sprijini învățământul gorjean cu tot ce pot. Un popor fără educație este destinat pieirii și de aceea voi face tot ce-mi stă în putință pentru a avea un învățământ calitativ”, a declarat edilul.
“Prima activitate comună va avea loc cu ocazia Zilei Copilului; este vorba despre un concurs intrajudețean”, a declarat coordonatorul executiv Andreea Măruță.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoare1 comentariu in “Liga Tinerilor Profesori Social-Democrați dă roade la Gorj

  1. Liga da roade ? Da si mere , cirese sau gutui ? Misto fiindca bruma si frigul au distrus toate roadele anul asta . bine ca ne da roade ,,,,,,Liga .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL