Societate

Niciun copil nu a fost abandonat în spitalele din Gorj

 | 01 martie 2018, 00:00 | 0 comentarii | 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a prezentat raportul semestrial privind situația copiilor părăsiți în unitățile sanitare. Potrivit documentului, în ultimele două trimestre ale anului trecut, nu s-a înregistrat niciun caz de abandon în unitățile sanitare din judeţul nostru.

Semnatura eletronica CertDigital

Pe parcursul trimestrului III 2017, 23 nou-născuți s-au aflat în situație de risc de separare de familia naturală și în risc social. Dintre aceștia, 20 au fost externați în propria familie; mamele lor sunt minore și au suportul material și emoțional în familia naturală; un nou-născut beneficiază împreună cu mama sa, majoră, de serviciile Centrului Maternal din Târgu-Jiu; alţi doi bebeluşi cu mame majore au fost externaţi în familie.

În trimestrul IV, 22 de copii s-au aflat în situaţie de risc de separare de familia naturală şi în risc social. 20 dintre ei au fost externați în propria familie; mamele lor sunt minore și au suportul material și emoțional în familia naturală; un nou-născut beneficiază împreună cu mama sa, majoră, de serviciile Centrului Maternal din Târgu-Jiu. Un nou-născut, cu mamă majoră, a fost externat în familia naturală, deşi, iniţial, mama solicitase găzduire în centrul maternal.

Peste 90 de copii, monitorizaţi
În vederea prevenirii şi combaterii abandonului sau separării copilului de familie, specialiştii DGASPC Gorj au continuat monitorizarea în familie pentru 94 de cazuri.

La sfârşitul anului trecut, cinci gravide au rămas în monitorizarea reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, tinerele fiind minore şi aflându-se în familiile naturale.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL