Societate

Noua Lege a turismului, dezbătută la Târgu-Jiu de ministrul Mircea Titus Dobre

 | 11 septembrie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

O dezbatere publică privind proiectul noii Legi a turismului a fost organizată, vineri, la Târgu-Jiu, la sediul Prefecturii Gorj. Lucrările au fost conduse de ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Semnatura eletronica CertDigital

La eveniment au participat autorităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ai instituţiilor prefectului şi consiliilor judeţene din judeţele vecine, precum şi operatori în turism din Gorj.
De asemenea, alături de ministrul Turismului s-a aflat şi Vicenţiu Ştir, secretar de stat în Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social.
Dezbateri similare au fost organizate zilele trecute şi în Prahova şi Braşov, urmând ca acestea să se încheie în data de 2 octombrie.
“Azi (n.r. vineri) este cea de-a treia zi de dezbateri publice pe tema proiectului de lege a turismului. Misiunea mea aici este de a observa aplicabilitatea legii privind transparenţa decizională în administraţia publică. Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, ne-a invitat ca să fim împreună în această dezbatere privind transparenţa decizională. Mă bucur foarte mult că prin astfel de dezbateri, fiecare cetăţean poate să vină cu o contribuţie proprie la această lege pentru că nu este legea domnului Mircea Titus, ci este o lege care vă priveşte pe toţi cei care sunteţi angrenaţi în turism şi am văzut începând de anul acesta o creştere a turismului şi asta nu poate decât să mă bucure. Rolul acestor dezbateri publice este de a veni înaintea dumneavoastră, de a vă prezenta actul normativ, de a vă dezbate pe fiecare articol în parte şi fiecare dintre dumneavoastră poate să vină cu o anumită sugestie. Conform legii, toate aceste şedinţe de dezbateri ce le-am avut până acum, pot fi găsite pe site-ul Ministerului Turismului, secţiunea Consultarea Publică. Ministerul pe care eu îl reprezint se implică activ în a aplica prevederile legislaţiei. Tocmai în acest sens, am lansat un catalog în care aş ruga pe domnii prefecţi şi primarii să discute cu toate ONG-urile, cu societatea civilă din judeţele pe care le reprezintă pentru a se înscrie în acest catalog. După ce vă veţi înscrie, veţi avea acces la toate actele normative pe care Guvernul României le dezbate. Prin acest proiect, îmi doresc să fim mai aproape de cetăţeni. Ministerul pe care îl reprezint este o punte între dumneavoastră şi Guvernul României.
Nu vrem altceva decât să existe o transparenţa şi o guvernare deschisă, nu vrem ca Guvernul pe care îl reprezentăm să dea numai ordonanţe de urgenţă, ci vrem ca totul să fie public şi transparent”, a declarat Vicenţiu Ştir, secretarul de stat în Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social.
“Minutele întâlnirilor vor apărea în cursul săptămânii viitoare în ceea ce priveşte dezbaterile de la Prahova şi de la Braşov, ulterior va fi inclusă şi dezbaterea din judeţul Gorj. Calendarul întâlnirilor va continua şi se va finaliza pe data de 2 octombrie cu dezbaterea pe Bucureşti şi Ilfov”, a precizat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre. În cadrul întâlnirii de la Instituţia Prefectului – Judeţul Gorj, s-au purtat discuţii şi s-a venit cu sugestii, în special, din partea operatorilor în turism din judeţul nostru, fiind abordate aproximativ toate articolele proiectului noii Legi a turismului. Calendarul dezbaterilor pe proiectul Legii turismului va continua în perioada următoare şi în judeţele: Neamţ, Hunedoara, Baia Mare şi Constanţa. Proiectul de lege aduce noutăţi în ceea ce priveşte organizarea, coordonarea, finanţarea, autorizarea şi controlul activităţilor din domeniul turismului, promovarea şi dezvoltarea turismului, domeniu de importanţă strategică şi ramură prioritară a economiei naţionale a României, precum şi managementul resurselor turistice şi umane în conformitate cu principiile echităţii, competitivităţii, accesibilităţii, sustenabilităţii şi dezvoltării durabile.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL