Societate

O inițiativă lăudabilă

 | 23 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Astăzi, în comuna Săcelu, cătunul Bereasca, din județul nostru, pe locul unde a existat o biserică din lemn, construită în anul 1762 și renovată de către boierul Mihai Glogoveanu, în anul 1882 va avea loc o slujbă de pomenire pentru sufletele celor ce au fost înmormântați aici, însoțită de Sfințirea unei cruci din marmură.
Biserica cu cimitir, cu hramul ,,Sfinții Voievozi” nu mai există din anul 1929 când a fost distrusă de intemperiile vremii, iar enoriașii participând la serviciile religioase la biserica cu hramul ,,Sfânta Cuvioasă Paraschiva” rămânând la vechea biserică o bună parte din morminte nedezhumate.
Aici domnul ing. Constantin Vamvu și câțiva prieteni ai săi au înălțat ,,Sfânta Cruce” aducând, totodată, un pios de prețuire în memoria morților și strămoșilor ce nu mai sunt.
Slujba religioasă a fost oficiată de către preotul paroh Ion Jumolea.
O contribuție deosebită alături de domnul Constantin Vamvu, a fost adusă de domnul Gheorghe Tomoială, Constantin Popescu, fii ai comunei Săcelu, Voinea Dan, Teodorescu Andreiu, Trincă Ionuț, Dănescu Gheorghe, Hodolean Eleonora și Ștefania.
Constantin Vamvu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL