Societate

Pe 1 noiembrie/Farma-Rovis Rovinari efectuează testări gratuite pentru osteoporoză

 | 28 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Rovinărenii, bărbaţi şi femei, precum şi cetăţenii din localităţile învecinate, sunt aşteptaţi, marţi, 1 noiembrie, la Farma-Rovis din oraşul Rovinari pentru a-şi face gratuit teste pentru osteoporoză şi sănătatea oaselor.

Semnatura eletronica CertDigital

Farma-Rovis Rovinari, farmacia situată vizavi de Spitalul Rovinari, îşi deschide porţile, marţi, 1 noiembrie, pe tot parcursul zilei, tuturor femeilor şi bărbaţilor ce doresc să-şi testeze sănătatea oaselor. Testările vor fi făcute gratuit, cu un aparat de ultimă generaţie, iar doritorii vor putea afla după efectuarea testelor cât de predispuşi sunt şi ce risc au pentru îmbolnăvirea de osteoporoză.
“Vor fi efectuate consultaţii gratuite. Nu avem un număr limitat, putem face chiar şi mii de testări pe parcursul zilei de marţi. Testările vor fi efectuate cu un aparat de ultimă generaţie prin care se măsoară nivelul densităţii minerale şi duritatea oaselor. Consultaţiile se adresează în special femeilor, care sunt mai predispuse la osteoporoză, dar şi bărbaţilor, însă, în special, celor care au probleme cu sănătatea oaselor”, a declarat Andrei Constantin Bărbulescu, farmacist diriginte al Farma-Rovis.
andrei constantin barbulescuConducerea unităţilor Farma-Rovis îşi doreşte ca pe viitor să fie efectuate astfel de testări gratuite, dar şi consultaţii pentru depistarea unor eventuale boli, şi în celelalte două farmacii, deschise în comunele Negomir şi Bîlteni. Cea mai recentă farmacie inaugurată de Andrei Constantin Bărbulescu este cea din Bîlteni, situată la Drumul European E79. “Cea mai recentă unitate a noastră a fost deschisă la Bîlteni, chiar lângă Centrul de Permanenţă. Pe viitor, ne dorim să facem testări gratuite şi acolo pentru a evita deplasarea oamenilor spre farmacia noastră de la Rovinari”, a precizat farmacistul diriginte al Farma-Rovis.
Campania de testări gratuite pentru osteoporoză ce va avea loc marţi, la farmacia situată în blocul aflat vizavi de Spitalul Rovinari, este iniţiată exclusiv de Andrei Constantin Bărbulescu, de altfel şi consilier local în cadrul CL Rovinari. “Din moment ce am ajuns şi consilier local şi sunt implicat în sistemul medical, îmi doresc ca pe viitor să mai organizez alături de colegi de-ai mei din cadrul administraţiei locale, să pun într-adevăr umărul la derularea unor evenimente similare care să vină în sprijinul oamenilor, ajutându-i pe aceştia să depisteze la timp eventuale probleme medicale şi fără costuri suportate de populaţie”, a precizat Bărbulescu.

farmarovis1Osteoporoza este acea afecţiune care face ca oasele să fie fragile şi, prin urmare, uşor fracturabile. Un os fracturat poate genera o dizabilitate fizică, dureri puternice sau chiar nevoia de însoţire medicală permanentă. Se poate ajunge chiar la diformităţi provocate de această boală. Osteoporoza afectează toate oasele corpului, dar cu precădere oasele şoldului, ale încheieturilor sau ale coloanei vertebrale care ajunge să se deformeze, dacă persoana suferă de osteoporoză.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL