Pensiuni din Rânca, amendate de inspectorii sanitar-veterinari

703

În perioada 7 – 15 august 2017, echipele Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat inspecţii în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate în localităţile: Albeni, Arcani, Baia de Fier, Bâlteni, Băleşti, Bengeşti-Ciocadia, Bolboşi, Borăscu, Bustuchin, Bumbeşti-Jiu, Bumbeşti-Piţic, Câlnic, Crasna, Dragoteşti, Drăguţeşti, Fărcăşeşti, Ioneşti, Novaci, Peştişani, Polovragi, Rânca, Roşia de Amaradia, Slivileşti, Târgu-Cărbuneşti, Târgu-Jiu, Tismana, pentru verificarea modului de asigurare a conformităţii cu cerinţele legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, în toate etapele lanţului alimentar, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor.
Controalele efectuate în sectorul alimentar au avut ca obiective principale: verificarea condiţiilor de igienă în unităţi de producţie, procesare, distribuţie şi comercializare a produselor alimentare în unităţi supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în baza Programului de Supraveghere şi Control pentru anul 2017 şi a unor tematici specifice de verificare (controale în unităţile de alimentaţie publică situate în locuri de agrement şi zone turistice, verificări în centrele de colectare a laptelui), concretizate într-un număr de 132 de inspecţii; înregistrarea unor obiective supuse controlului – 5 baruri (trei din Târgu-Jiu şi două din Novaci).
“În timpul controalelor organizate în această perioadă au fost constatate încălcări ale legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost amendate prin aplicarea următoarelor sancţiuni contravenţionale: 600 de lei la un restaurant, pentru lipsa echipamentului de protecţie sanitară la o parte din angajaţi şi pentru igienizarea necorespunzătoare a spaţiilor de lucru; 600 de lei la o pensiune turistică din Rânca, pentru depozitarea materiilor prime, a semifabricatelor si a preparatelor culinare în acelaşi spaţiu frigorific, fără asigurarea protecţiei împotriva contaminării; 600 de lei la o pensiune turistică din Rânca, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; 600 de lei la un stand temporar de preparare şi comercializare a preparatelor la grătar amplasat în Târgul Anual de la Tismana, pentru expunerea cărnii preparate fără protecţie împotriva contaminării exterioare”, se arată în comunicatul transmis de conducerea DSVSA Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here