Societate

Persoane fără adăpost, recuperate de pe străzi de către poliţiştii locali

 | 24 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii locali, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Transporturi Feroviare, au identificat, în gara din Târgu Jiu, 8 persoane fără adăpost, acestea fiind îndrumate către Centrul Social de Urgenţă „Casa Iris” din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu. Din numărul total, doar o singură persoană a acceptat serviciile sociale, aceasta beneficiind de hrană, condiţii corespunzătoare de cazare, igienă corporală, asistenţă medicală primară şi supraveghere.

Semnatura eletronica CertDigital

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu acționează, în această perioadă, în temeiul dispozițiilor stabilite prin Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, pentru identificarea și adăpostirea persoanelor fără locuință, având în vedere că temperaturile sunt în scădere, politia locala (2)mai ales pe timpul nopții.
În seara zilei de vineri, 21.10.2016, polițiștii locali, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Transporturi Feroviare, au identificat, în gara din Târgu Jiu, 8 persoane fără adăpost, ele fiind îndrumate către Centrul Social de Urgenţă „Casa Iris” din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu. Din numărul total, doar o singură persoană a acceptat serviciile sociale, aceasta beneficiind de hrană, condiţii corespunzătoare de cazare, igienă corporală, asistenţă medicală primară şi supraveghere.

Acţiunile poliţiştilor locali continuă pe parcursul iernii
Aceste acțiuni ale poliţiştilor locali au ca obiectiv prevenirea unor evenimente nefericite și îndrumarea persoanelor în cauză către centrul social. Activitățile de prevenție vor fi efectuate pe tot parcursul sezonului rece, în mai multe zone ale municipiului Târgu Jiu, în misiune fiind implicate echipajele din cadrul Serviciilor de Ordine Publică ale instituției. „Facem un apel către cetățenii municipiului Târgu Jiu, în cazul în care observă persoane adăpostite în spații improprii, să apeleze la numerele de telefon 0253/225 434 și 0720 202 082, disponibile 24 de ore din 24”, transmite Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a Municipiului Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL