Peste 1.600 de viroze şi pneumonii, în Gorj

564

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj continuă monitorizarea cazurilor de viroze şi pneumonie. În ultima săptămână raportările arată o creştere a îmbolnăvirilor, în total fiind înregistrate 1.647 de cazuri, din care 1.090 persoane diagnosticate cu viroză.

Numărul îmbolnăvirilor este în creştere, lucru confirmat şi de statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Mai mult decât atât, există şi persoane care nu se prezintă la medic, acestea neapărând în nicio raportare. Peste o mie de persoane au fost diagnosticate cu viroză, în ultima săptămână, iar 74 de bolnavi au necesitat chiar internare. „În ultima săptămână, am avut 1.090 cazuri de viroze, 74 de bolnavi fiind internaţi. Cele mai multe cazuri confirmate au fost în rândul copiilor, 107 fiind bebeluşi până la 1 an”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Peste 550 gorjeni cu pneumonie
În creştere sunt şi cazurile de pneumonie, în perioada menţionată înregistrându-se nu mai puţin de 557 îmbolnăviri şi 132 internări. „În ceea ce priveşte cazurile de pneumonie, am avut 557 îmbolnăviri şi 132 de internări. Pe categorii de vârstă, situaţia pneumoniilor se prezintă astfel: 0-1 an, 44 îmbolnăviri şi 31 internări; 2-4 ani – 69 îmbolnăviri şi  37 internări; 5-14 ani – 136 îmbolnăviri şi 38 de internări; 15-49 ani – 166 cazuri şi 14 internări; 50- 64 ani – 77 îmbolnăviri şi 20 internări; iar la persoanele de peste 65 ani am avut 65 de cazuri şi 4 internări”, a explicat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Recomandările specialiştilor
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.
De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate.
Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here