Societate

Pompierii francezi în vizită în ţara noastră

 | 26 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

În luna iunie 1996 au sosit în ţara noastră 26 de locotenenţi francezi, care peste puţin timp urmau să fie declaraţi absolvenţi ai Şcolii Naţionale Superioare de Pompieri din Paris – cea de-a 38 promoţie. Ei au fost însoţiţi de către domnii: colonel Jackie Cavalliee, directorul Departamentului de Protecţie Civilă şi Salvatori, comandant Yves Prunier, medic căpitan Reny Kientz din partea INESC (Institutul Naţional d’Etudes de la Securite Civile), colonel Savelli, directorul acestui prestigios centru de învăţământ şi Jacques Bransolle, producător de programe de televiziune.
Studenţii ofiţeri „Sapeurs pompiers” au fost timp de o săptămână oaspeţii Facultăţii de ingineri pompieri din Bucureşti, după care au efectuat o călătorie vizitând unităţile de pompieri din Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Târgu-Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Craiova, iar la Bucureşti au vizitat Brigada de pompieri „Dealul Spirii”.
Pe timpul vizitei în Gorj, comandantul unităţii de pompieri colonelul Sorescu Marin îmbrăcat în ţinută militară de ceremonie de culoare albă, împreună cu domnul colonel Decu Marcel, Şeful de Stat Major al Protecţiei Civile din judeţul Gorj, fiind însoţiţi de o maşină a poliţiei, am întâmpinat şi condus oaspeţii de la limita cu judeţul Vâlcea, până la Târgu-Jiu.
Din discuţii a rezultat că sunt multe trăsături comune între autorităţile de pompieri româneşti şi cele franceze şi că avem de învăţat unii de la alţii.
Aş arăta aici, interesul manifestat de francezi pentru unele exerciţii specifice şi pentru probele de concurs ale pompierilor prezentate de către militarii Companiei de pompieri
Târgu-Jiu, solicitându-ne să le repetăm pentru a putea să le filmeze, dorinţă ce le-a fost îndeplinită.
După ce am luat masa la Hotelul Brâncuşi din Târgu-Jiu ne-am deplasat la Hobiţa, la Casa Memorială „Constantin Brâncuşi”, apoi am vizitat Mănăstirea Tismana şi de aici am mers la Motru pentru continuarea vizitei la Drobeta-Turnu Severin.
Colonel Sorescu Marin

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL