Societate

Răpuși de rujeolă

 | 23 ianuarie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Potrivit datelor actualizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), până vineri, 20 ianuarie, 14 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza rujeolei, La nivel naţional, au fost raportate peste 2300 de cazuri de îmbolnăviri, în 34 de județe, inclusiv în Gorj. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj recomandă imunizarea copiilor.

Semnatura eletronica CertDigital

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Până la sfârșitul săptămânii trecute, 14 persoane au murit din cauza rujeolei, iar al cincisprezecelea deces posibil datorat rujeolei din județul Caraș Severin se află în curs de confirmare, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.
Potrivit sursei citate, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până vineri este de 2.319. Dintre cele 14 persoane care au murit din cauza rujeolei, cinci sunt din județul Arad, trei din Timiș, trei din Dolj, doi din Caraș Severin și o persoană în București. Cele peste 2300 de cazuri de rujeolă s-au înregistrat în 34 de județe, inclusiv în Gorj.
Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj recomandă imunizarea copiilor.
M.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL