Respect pentru medicina românească

3617

Având în familie pe cineva cu probleme oftalmologice, m-am informat despre specialiştii din România. Oricine face la fel. Persoana apropiată mie a purtat ochelari progresivi până când nu i-au mai folosit, fiind inutili. În acest context, părerile medicilor consultaţi erau diferite.

M-am interesat la cei care mai fuseseră operaţi de medici oftalmologi. Aşa am ajuns la doctor Maria Monica Armegioiu. M-am informat şi despre domnia sa. Am aflat că s-a născut în anul 1967 în Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, din părinţii Florica şi Tiberiu Niţescu, care mai târziu au devenit renumite personalităţi ale judeţului Gorj, ale Târgu-Jiului. Mulţi oameni îşi aduc aminte că Florica şi Tiberiu Niţescu au orientat spre bine şi foarte bine preocupări importante ale locuitorilor judeţului Gorj (industria lemnului – tatăl şi meşteşugurile – mama). Am aflat de asemenea că mai are o soră (Niţescu Gabriela Viorela), ce îşi desfăşoară activitatea la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.
Monica Maria Niţescu a absolvit şcoala gimnazială şi liceală în Târgu-Jiu (Şcoala gimnazială nr.8 şi Liceul „Tudor Vladimirescu”).
Am fost, de asemenea, informat că Monica Maria Niţescu a urmat cursurile universitare medicale la Craiova şi Timişoara. Susţine examen de intrare în specialitatea Oftalmologie şi îşi susţine specialitatea la Spitalul Militar Central Bucureşti, fiind elevă a regretatului profesor universitar Benone Cârstocea.
Doctor Monica Maria Niţescu s-a căsătorit cu un alt gorjean – domnul Armegioiu – nume cunoscut gorjenilor şi nu numai.
Tatăl său, renumitul Tiberiu Niţescu, îşi dorea cu ardoare un nepot, aşa că visul îi este împlinit prin apariţia pe lume a unui copil: Tiberiu (născut în anul 2004, la un an de la decesul bunicului copilului şi tatăl doctoriţei).
Şi doctor Monica Maria Armegioiu îşi urmează perfecţionarea profesională devenind medic primar oftalmolog cu supraspecializarea în chirurgia vitreoretiniană, utilizarea laserului în chirurgie.

Succese multiple în specialitate
Îşi organizează o clinică privată de Oftalmologie în Bucureşti (Strada Viesparilor) şi îşi desfăşoară activitatea şi la Spitalul Militar Central. Dotează clinica personală cu tot ceea ce este nou în profesia medicală oftalmologică. Mii de gorjeni şi din toată ţara vin aici pentru precizarea unui diagnostic şi pentru intervenţie chirurgicală.

Numai succese, numai succese!
Având aceste informaţii m-am prezentat şi eu cu persoana (care îşi pierduse vedere aproape total) şi, după consulturi amănunţite la clinica privată, se decide intervenţia chirurgicală.
Se prezintă la Spitalul Militar (unde doctor Monica Armegioiu îşi mai desfăşoară din activitate) şi, prin intervenţii succesive la fiecare ochi, într-o săptămână îşi reia vederea; aruncă chiar şi ochelarii de vedere.
După prima intervenţie chirurgicală bolnava a exclamat (după îndepărtarea bandajului oclusiv): „Ce minune! Cum eu văd acum şi porii de pe plafon?” Şi apoi ce este mai scump, printre altele, ca lumina ochilor!!!
Şi subsemnatul, având ceva incipient la ambii ochi, am fost supus intervenţiei chirurgicale şi rezolvat în şase zile. Sigur, sunt mulţi medici specialişti oftalmologi, chirurgi sau de formaţie medicală cu o pregătire foarte bună şi în judeţul Gorj, dar eu am prezentat aici un medic cu o prezenţă fizică, morală şi profesională deosebită, care este, de altfel, tot din judeţul Gorj.
Multă sănătate şi numai bine, doamna doctor Monica Maria Armegioiu!
Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi, dar să nu vă uite pe dumneavoastră!
Omagiez prin aceste rânduri pe toţi medicii specialişti din judeţul Gorj şi din ţară, mai ales generaţiile tinere care s-au ancorat la ceea ce este nou în medicină şi pe care el aplică în practică cu rezultate foarte bune.
Omagiez, de asemenea, pe cei care s-au dedicat meseriei de medic zi şi noapte, răspunzând oricând la cazurile acute (urgenţele), dar şi la cele cronice; unii mai lucrează, alţii au înfiinţat unităţi private, iar alţii sunt pensionari.
Toţi merită omagiul societăţii româneşti prin ceea ce au făcut.
Un sfat: să fie ei mulţumiţi sufleteşte prin devotamentul şi conduita morală şi să se aştepte mai puţin la omagiul celor din medicină şi nu numai…
Se pare că sistemul sanitar a intrat pe un nou făgaş – competitiv cu cel din afara României.
În judeţul Gorj se vede dotarea specialităţilor de către Consiliul Judeţean Gorj, conducerea Spitalului Judeţean şi Direcţiei Sanitare Gorj, Ministerul Sănătăţii.
Dr. medic Constantin Şişiroi, Secţia Ortopedie şi traumatologie, Spitalul Judeţean Târgu-Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here