Rețeta săptămânii – Prăjitură “Pădurea neagră”

28911

Ingrediente
Blat
200 g făină, 70 g cacao, 200 g zahăr, 1 linguriță praf de copt, un vârf cuțit de sare, 150 ml lapte, 1 pliculeț zahăr vanilinat, 100 ml ulei, 150 ml apă fierbinte, 1 ou.
Crema cu fructe:
300 g fructe de pădure proaspete sau congelate, 40 g amidon, 80 g zahăr, 100 ml apă, 40 g unt
Crema de vanilie:
500 ml lapte, 70 g zahăr 1 pliculeț zahăr vanilinat, 2 plicuri budincă de vanilie, 1 esență de vanilie, 70 g unt, 100 ml smântână pentru frișcă.
Glazura:
100 ml smântână pentru frișcă, 130 g ciocolată.

Mod de preparare:
Blat:
•Într-un bol, se amestecă făina împreună cu zahărul, cacao, praful de copt, sarea și zahărul vanilinat.
•Separat, amestecați oul împreună cu laptele și uleiul.
•Încorporați amestecul de ingrediente umede la cele uscate.
•La final adăugați treptat apa fierbinte, amestecând până când veți obține un aluat omogen.
•Turnați aluatul într-o tavă cu dimensiunile de aproximativ 20×34 cm unsă cu unt sau ulei și tapetată cu hârtie de copt.
•Introduceți tava la cuptorul preîncălzit la 180° C pentru aproximativ 20 minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
•Secționați blatul copt și răcit pe jumătate, astfel încât vei obține două foi de blat.

Crema cu fructe:
•Puneți zahărul și fructele congelate într-un castron. Lăsați deoparte până când zahărul se topește complet.
•Când fructele s-au decongelat, iar zahărul s-a topit, puneți vasul la foc.
•Adăugați amidonul dizolvat în 100 ml apă. Amestecați continuu până când compoziția începe să se îngroașe, apoi îndepărtați de pe foc.
•Lăsați deoparte să se răcească apoi încorporați untul.

Crema de vanilie:
•Într-un vas, amestecați 100 ml de lapte cu budinca de vanilie.
•Adăugați restul de lapte (400 ml), zahărul și zahărul vanilinat într-o crăticioară, la foc mic.
•Când amestecul de lapte ajunge la punctul de fierbere, puneți amestecul de budincă de vanilie și lapte.
•Amestecați continuu, iar când începe să se îngroașe adăugați esența de vanilie și luați de pe foc.
•Când crema se răcește, încorporați untul și smântâna lichidă mixată în prealabil.
•Amestecați totul pentru a obține o cremă de vanilie fină.
•Pentru a face glazura, mixați smântâna lichidă până când veți obține o frișcă omogenă, apoi încorporați-o cu ciocolata topită.
•Pentru a asambla prăjitura pădurea neagră, așezați o foaie de blat.
•Întindeți uniform crema de fructe, apoi 3/4 din crema de vanilie.
•Așezați a doua foaie de blat și distribuie uniform restul de cremă de vanilie.
•Deasupra distribuiți uniform glazura de ciocolată.
•Înainte de a porționa, prăjitura se lasă la frigider pentru cel puțin 6-8 ore sau chiar peste noapte.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here