Societate

Salvamontiștii gorjeni au montat o cruce și drapelul României în Vârful Oslea

 | 12 septembrie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

O cruce și un catarg cu drapelul României au fost montate de către salvamontiștii gorjeni pe cel mai înalt vârf din masivul Vâlcan. Acțiunea s-a derulat duminică, 10 septembrie 2017.

Semnatura eletronica CertDigital

La sfârșitul săptămânii trecute, salvamontiștii gorjeni au urcat pe varful Oslea, cel mai înalt vârf din masivul Vâlcan, la 1946 metri, unde au montat o cruce și un catarg cu drapelul României. Potrivit directorului Salvamont Gorj, acesta a fost un mic omagiu adus celor care au luptat în acest masiv, în care s-au dat primele lupte ale Primului Război Mondial de pe teritoriul țării noastre. “Mulțumim domnului S.G. din București un mare iubitor de munte și un îndrăgostit de munții Gorjului pentru cruce și catarg”, a mărturisit Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Crucea și catargul au fost montate de către o echipă formată din directorul Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu și colegii săi: Cătălin Dascălu, Claudiu Mitache, Carlos Tașcău, Darius Bistriceanu și Cedric De S, un prieten olandez al echipei Salvamont Gorj, care a ținut să fie alături de salvamontiști în acel moment.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL