„ȘANSE PENTRU EDUCAȚIE”, o campanie marca LSUCB

606

Liga Studenților din Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu împreună cu Uniunea Naţională a Studenţilor din România au inițiat Campania „ȘANSE PENTRU EDUCAȚIE”, o campanie ce a avut drept scop semnalizarea lipsei unui buget acoperitor pentru nevoile sistemului de educaţie. Campania s-a derulat între 07-11 noiembrie 2016, în această perioadă studenții membri ai asociațiilor din cadrul Uniunii Naționale a Studenților din România desfășurând campania prin etape.

În contextul creșterii exigenței impuse furnizorilor de servicii educaționale, în special universităților, LSUCB și UNSR sprijină iniţiativa Consiliului Național al Rectorilor din România, care își asumă necesitatea creșterii performanței și competitivității sistemului național de învățământ superior și cercetare științifică. Acest lucru se va realiza prin existența unor creșteri bugetare anuale succesive de 13%, care până în anul 2020 să genereze un procent de 6% din PIB alocat educației. În mod similar, aceeași creștere succesivă anuală de 35% alocată cercetării, care în anul 2020 va atinge un procent de 1% din PIB-fonduri publice. O astfel de măsură, ar aduce pentru anul 2017 un procent de 4,2% din PIB pentru educație și 0,42% din PIB pentru cercetare.

Etapele campaniei…
Campania s-a derulat între 07-11 noiembrie 2016, în această perioadă studenții membri ai asociațiilor din cadrul Uniunii Naționale a Studenților din România desfășurând campania prin etape. O primă etapă a reprezentat-o cea offline, în care aceștia au mers prin săli de curs, prin căminele universității și au împărțit materialele de promovare a acestei campanii, informându-i pe studenți de inițiativa acestora. O altă parte s-a desfășurat online, prin intermediul unor aplicații pe rețelele de socializare, unde aceștia au putut să își exprime dorința de a susține creșterea bugetară progresivă. Prin această campanie, Liga Studenților din Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu și Uniunea Națională a Studenților din România, își doresc să tragă un semnal de alarmă, atenționând decidenții de lipsa măsurilor financiare în domeniul educației.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here