Societate

Sărbători în familie pentru nouă deţinuţi din Penitenciarul Târgu-Jiu

 | 22 decembrie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Un număr de nouă deţinuţi din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu îşi vor petrece în această perioadă Sărbătorile de iarnă în familie.

Semnatura eletronica CertDigital

O comisie întrunită, săptămână trecută, la Penitenciarul Târgu-Jiu a analizat solicitările venite din partea mai multor deţinuţi, iar cei care au meritat au primit învoire de o zi pentru a petrece 24 de ore alături de cei dragi. „Comisia întrunită a dat aviz favorabil pentru un număr de nouă deţinuţi ce au primit drept recompensă învoire de o zi pentru a petrece Sărbătorile de iarnă alături de familie”, a declarat Ştefan Raciceanu, inspector în cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu.

La ora actuală, Penitenciarul Târgu-Jiu custodiază peste 350 de deţinuţi pentru care sunt pregătite o serie de activităţi specifice cu ocazia apropierea Crăciunului şi a Anului Nou. De asemenea, în zilele de Crăciun şi de Anul Nou, deţinuţii Penitenciarului Târgu-Jiu vor beneficia de meniu îmbunătăţit, alcătuit din două feluri de mâncare şi desert. Hrănirea deţinuţilor se realizează conform OMJ nr. 2713/C/15.11.2001, care prevede mai multe norme de hrană, specifice diferitelor categorii de persoane custodiate. La nivelul fiecărui penitenciar, deţinuţii sunt alocaţi la norme de hrană diferite, în principal în funcţie de activităţile pe care le desfăşoară, de convingerile religioase sau de regimurile alimentare recomandate pe considerente medicale. Hrana zilnică a persoanelor deţinute din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu conţine: cartofi, fasole, orez, legume, brânză, carne, margarină, marmeladă, biscuiţi, fructe etc. Potrivit conducerii Penitenciarului Târgu-Jiu, cu ocazia zilelor festive, deţinuţii primesc suplimentar şi drepturile de hrană prevăzute de norma 12 C1, din ordinul mai susmenţionat, care adaugă un aport de 925 de calorii.
Izabella Molnar

 

 

Loading...
Articole asemanatoare



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL