Societate

Trei gorjeni intoxicați cu ciuperci

 | 21 iunie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, trei persoane au primit îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu ciuperci. Managerul Tiberiu Tătaru spune că pacienții și-au revenit în urma tratamentului. Medicii atrag atenția asupra pericolului la care se expun cei care consumă ciuperci necomestibile.

Semnatura eletronica CertDigital

În acest sezon, trei persoane au suferit intoxicații, după ce au consumat ciuperci, ajungând la SJU Târgu-Jiu. Potrivit reprezentanţilor unităţii, toţi pacienţii au beneficiat de îngrijiri de specialitate, fiind stabilizaţi şi externaţi la scurt timp după ce medicii au stabilit că sunt în afara oricărui pericol, după cum a confirmat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Atenţie la ciuperci!
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj atrag atenţia asupra pericolului presupus de consumul de ciuperci otrăvitoare. „Sunt multe specii otrăvitoare. Perioada de incubaţie depinde de tipul de ciuperci, cantitate ingerată, dar pot apărea simptome de la 15 minute la 3 ore şi se manifestă prin: hipotensiune arterială, halucinaţii, tulburări nervoase, scăderea frecvenţei cardiace, tegumente umede, greţuri, vărsături, tulburări gastrointestinale. În cazuri grave apare coma şi apoi decesul; tocmai de aceea este necesar să ne prezentăm urgent la medic, la primele simptome. În plus, şi mai grave sunt aceste intoxicaţii la copii. Ei sunt de multe ori victime sigure. Este important de ştiut că în ultimul timp au apărut printre ciupercile bune unele care sunt otrăvitoare, de la ploi, şi din câte se pare au apărut chiar şi mutaţii între ele”, a explicat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
M.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL