Societate

Un nou scandal pe „Cumințenia Pământului”

 | 25 noiembrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Guvernul nu are o bază legală pentru a aloca milioanele de euro cu care să achiziționeze „Cumințenia Pământului”, ministrul de finanțe Anca Dragu explicând că din această cauză nu au mai fost repartizate de la buget fonduri cu care opera lui Brâncuși să fie achiziționată de statul român de la proprietarii săi privați. Informația respectivă a generat însă un întreg scandal, mai ales că anul acesta Guvernul a organizat o colectă publică pentru a strânge de la români fonduri care să fie folosite alături de cele de la buget pentru a cumpăra opera respectivă. Premierul Dacian Cioloș a spus acum că Parlamentul ar trebui să asigure cadrul legal pentru ca banii să fie alocați achiziționării operei, fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, susținând că, de fapt, nici vorbă de așa ceva.

Semnatura eletronica CertDigital

„Mingea, ca să zic așa, în ceea ce privește achiziționarea ‘Cumințeniei Pământului’ nu este în curtea Parlamentului. Este tot în responsabilitatea Guvernului, domnule prim-ministru! Nu Parlamentul trebuie să deconteze această ‘afacere cu sulf’, care cere (…) o serie de lămuriri, inclusiv din partea dumneavoastră. Parlamentul n-a adoptat nicio lege de aprobare a lor, care să implice și amendamente. (…) De ce nu aplicați prevederile lor? De ce nu ați publicat Ordonanța de Urgență aprobată în Guvern, care le modifica pe anterioarele? Dispariția miraculoasă a Ordonanței de Urgență adoptate la data de 12.10.2016 nu face decât să confirme atitudinea de dispreț față de cetățeni în general și față de cei care au contribuit la campanie, în special”, susține Vulpescu.
În scandal a intervenit și Victor Ponta, deputatul fiind convins că există o bază legală pentru rezolvarea problemei. „Ba există bază legală pentru toată Afacerea numită “Cumințenia Pământului – bani publici pentru campania electorală a lui Dacian Cioloș”!!! Baza legală este Codul Penal – abuz în serviciu, delapidare, fals în acte publice și uz de fals, etc! Cum poți să semnezi un contract în numele Guvernului României prin care dai 11 milioane Euro bani publici , cum faci campanie de promovare și de donație prin care iei 1 milion de la cetățenii naivi – și după 2 luni afirmi senin că “nu ai baza legală”?!?! E prostie sau hoție? Dvs ce credeți? Iată ce înseamnă “competența” Guvernului Cioloș!!! Să continuăm cu el în 2017 că e bun?!?!? Ce glumă proastă!”, a conchis Ponta.
Gelu Ionescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL