Societate

Ziua Europei, celebrată de PES Activists Gorj

 | 15 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

PES Activists Gorj a sărbătorit Ziua Europei printr-o dezbatere interactivă, la care au participat, pe lângă membrii organizaţiei, şi reprezentanţi ai PSD Gorj şi TSD Gorj, dar şi simpatizanți neafiliaţi politic.

Semnatura eletronica CertDigital

În fiecare an, la data de 9 mai, se serbează Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state. Decizia a fost luată de Consiliul European de la Milano, în 1985.
La nivelul judeţului nostru, echipa PES Activists Gorj a organizat o dezbatere interactivă, în scopul marcării Zilei Europei. Au fost prezenţi la discuţii reprezentanţi ai PSD Gorj, dar şi ai tineretului social-democrat gorjean, precum şi simpatizanţi neafiliaţi politic. „Mulţumesc vicepreşedintelui PSD Gorj Claudiu Manta, prietenilor din TSD şi PSD Gorj, dar şi simpatizanţilor noştri, neafiliaţi politic, pentru că azi ne-au fost alături, deşi era sâmbătă dimineaţa şi afară ploua torenţial! A fost o dezbatere animată, la care am participat activ cu toţii. Din discuţii a reieşit atașamentul participanţilor faţă de idealul unei Europe unite. Dezbaterea noastră a avut loc cu câteva zile întârziere, deoarece exact de Ziua Europei (9 Mai), PES Activists Gorj a participat la evenimentul organizat la Bucureşti de către PES Activists Romania în frunte cu europarlamentarul Victor Negrescu, ai cărui invitaţi au foat comisarul european Corina Creţu şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea”, a precizat Radu Căliman, preşedintele PES Activists Gorj.
La fel ca toate iniţiativele marca PES Activists Gorj, şi dezbaterea de sâmbătă a fost una reuşită, captând atenţia şi interesul participanţilor.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL