Sorţii şi „căciula”, utilizate pentru tragerea la sorţi a juriştilor

529

softPreşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din judeţul Gorj au fost traşi la sorţi, la Tribunalul Gorj, ieri dimineaţă. Procedura urmată de reprezentanţii instituţiei de justiţie şi ai

administraţiei judeţene a fost tot cea a utilizării softului informatic, dar cu o singură modificare. S-a tras la sorţi informatic de şase ori şi apoi s-a tras „din căciulă” una dintre cele şase liste scoasă de computer.

Preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din judeţul Gorj au fost trecuţi ca prin sită pentru a evita suspiciunile politicienilor legate de softul informatic realizat de specialiştii Tribunalului Gorj. După ce democrat-liberalul Ionel Manţog a declarat că are suspiciuni legate de soft, programul informatic l-a făcut nesigur şi pe prefectul judeţului Liviu Andrei. Doar pesediştii au spus că vor ca tragerea la sorţi să se facă prin calculator. Ieri de dimineaţă la Tribunalul Gorj s-a ales varianta cea mai simplă de tragere la sorţi, adică calculatorul, dar s-au făcut modificări de procedură. Calculatorul a repetat procedura de tragere la sorţi de şase ori după care preşedintele Tribunalului, Florin Encescu a tras unul dintre cele şase bilete care reprezentau listele scoase de calculator. Câştigătoare a ieşit lista cu numărul şase, adică ultima variantă scoasă prin imprimanta Tribunalului Gorj. Florin Encescu, preşedintele Tribunalului Gorj a fost convins că varianta de tragere la sorţi prin softul informatic este cea mai bună, şi a pomenit despre felul în care se pedepsesc infracţiunile informatice.
Prefectul şi subprefecţii au mustăcit
Cei doi subprefecţi ai judeţului, Marcel Romanescu şi Horaţiu Gorun, nu au fost convinşi 100% de softul informatic ei studiind listele cu mare atenţie anumite nume determinându-i să facă feţe-feţe în timpul tragerii la sorţi. Nici măcar prefectul nu a fost convins 100% de site, declarând că deşi a stat până târziu în noapte să studieze softul nu este în totalitatea convins că un calculator nu poate fi manevrat. Singura care a fost mulţumită de tragerea la sorţi a fost reprezentanta PD-L Maria Moţa, care a declarat că softul a determinat-o să nu mai aibă dubii în legătură cu felul în care sunt selectaţi preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din judeţ.
Manţog face verificare paralelă
Ionel Manţog, şeful de campanie al PD-L Gorj nu a fost însă convins de soft nici măcar după finalizarea tragerii la sorţi de al Tribunalul Gorj. Acesta a declarat ieri că are o metodă proprie de verificare al softului şi că pentru asta şi-a pregătit o listă cu peste 100 de nume pe care o va compara cu varianta declarată câştigătoare. Abia apoi liderul PD-L a declarat că poate sta liniştit.
Reprezentanţii Prefecturii Gorj au susţinut însă că tragerea la sorţi nu poate fi contestată atâta timp cât s-a făcut în prezenţa reprezentanţilor principalelor partide politice din judeţ.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here