Sotia celebra a unui gorjean,alaturi de copiii bolnavi de cancer

Cantareata Delia,sotia gorjeanului Razvan Munteanu,s-a alaturat campaniei lansate de Codin Maticiuc si a fost alaturi de copii bolnavi de cancer, internati la Institutul Fundeni.

Cu Delia pentru fata de la #702

Am fost iar la Fundeni ca si de Craciun. La sectia de Hematologie Pediatrică, adică la copiii bolnavi de cancer. Am convins-o si pe Delia sa se alăture ingerilor de la @oferaindarunzambet si a venit cu noi de data asta. Si bine am facut caci tare mult s-au bucurat copiii să-mi vada blonda. Am luat-o de acasa. Se imbracase colorat, cu minioni, cu nebunii, asa ca pentru copii. Cum am ajuns acolo, pac, halate verzi, măști, protecții peste pantofi, tot tacâmul, s-a dus naibii outfitul. Copiii sunt cu imunitatea la pământ si virușii sunt inamicul numărul unu. Am pornit pe culoare ca sa vedem ce copii sunt in ce saloane si ce vârste ca sa facem obișnuita lista. Jos, așteptau doua mașini pline cu cadouri de paști, fructe si oncoxin. Am trecut pe langa camera #702 care (slava Domnului!) era goală acum. M-a trecut un fior pe șira spinării si i-am facut Deliei un semn cu capul „Asta e camera Lacramioarei”. S-a cutremurat si ea caci dupa experiența de la Craciun a citit si ea postarea si a shareuit-o. Oricum stia povestea de la mine si o impresionase caci dupa spital mersesem direct la ea.
Ne-am apucat de intrat in saloane. Eu făceam lista si le transmiteam celor de jos ce trebuie adus si stătea cu fiecare copil in parte. De fapt stătea si cu fiecare părinte, doctor si asistenta pentru poze. Cu copiii stătea insa mai mult. Povesteau, ii întreba tot felul de chestii, se pozau, le semna diferite chestii. Si ii lua in brate. Parul ei se revarsa peste capetele lor rămase golașe ca urmare a chimioterapiei. Copiii râdeau si erau mai fericiti decat am fost eu toata luna asta. Chestia asta m-a facut sa nu ma suport. Delia a primit si un cadou de la un pusti chel si simpatic. O figurină făcută din niste obiecte găsite in spital. Picioarele de exemplu erau doua seringi mici. Chestia asta m-a facut sa nu o suport pe ea. Eram, evident, gelos pe păpușa primită.
La un alt salon, ne-au întâmpinat veseli patru baieti si doua fetițe. Vârste relativ apropiate. Părinții ne-au povestit ca vin anual cu puii lor pentru tratamentul cu citostatice. Unii dintre ei vin de cand se stiu. De la trei luni. Fundeniul este lumea lor, copiii de acolo cei mai buni prieteni. Cand vin la tratament întreaba unii de altii sa vada in ce companie vor fi. Totul vor sa faca împreuna. Aveam lacrimi in ochi cand am ieșit de acolo.Noi mai mergem. De cateva ori pe an chiar. Visul suprem? Sa renovam etajul 7. Din bani proprii. Vreti sa ajutați? Urmăriți pagina Ofera in dar: UN Zambet vedeți cand mai sunt acțiuni.
Pe fata de la #702 am cunoscut-o de Craciun si am pierdut-o tot atunci. Cu Moșul de mana, cu cadouri in brate n-am reusit sa-i smulgem nici cel mai mic zâmbet si asta ma bântuie si acum. Tristețea ei nesfârșita. Ma intreb daca as fi reusit cu Delia mea.
Sărbători fericite si fie ca lumina….”, a scris Codin Maticiuc pe pagiba sa de Facebook, in cursul acestei dimineti.

(I.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here