Spectaculoşi, nu şi eficienţi! Craiova a pierdut din nou cu FCSB

Universitatea Craiova îşi pune în pericol obiectivul după încă un eşec, primul pe teren propriu de la inaugurarea stadionului. Dureros este faptul că “juveţii” au pierdut în faţa unui public evervescent, care a umplut până la refuz “templul” din Bănie. Frustrarea este cu atât mai mare având în vedere că FCSB este echipa care i-a administrat Craiovei prima înfrângere pe acest teren, iar invincibilitatea formaţiei patronate de Gigi Becali în faţa doljenilor ţine de 16 ani. Echipa antrenată de Devis Mangia a pierdut la limită, scor 0-1, după ce Teixeira a taxat naivitatea defensivei gazdelor pe final de meci (`86). A fost un joc presărat cu durităţi, simulări şi ocazii uriaşe, Craiova irosind cele mai multe şanse ale partidei. Ovidiu Haţegan a arbitrat slab şi a dat impresia că scapă meciul din mână, după ce a “împrăştiat” cartonaşe galbene şi roşii în prelungirile partidei. Pentru a spera la locul 3, în etapa a 10-a, ultima din play-off, Universitatea Craiova va merge la Poli Iași, meciul fiind reprogramat duminică, de la ora 20.45.

Dică a vorbit de noroc, Mangia de neputinţă
La finalul întâlnirii, antrenorul echipei FCSB, Nicolae Dică, a recunoscut că “zeiţa Fortuna” le-a zâmbit vizitatorilor. FCSB a rămas, cu acest succes, în lupta pentru titlu şi speră acum la un miracol al trupei lui Hagi. “Putem spune că a fost și o victorie norocoasă ținând cont că am marcat în minutul 86. A fost o săptămână foarte grea. Puţină lume mai credea că mai avem şanse la campionat. Chiar dacă mai avem 1% şanse trebuie să dăm totul pe teren. Băieţii au înţeles asta, au avut o atitudine foarte bună. Acum mă gândesc să câştigăm meciul cu Astra. În ultima etapă vom da totul, apoi vom vedea dacă Viitorul va reuşi să îi încurce pe cei de la Cluj“, a declarat Dică. În schimb, Devis Mangia a admis că în astfel de meciuri ocaziile ratate te pedepsesc. Italianul a declarat că se concentrează însă pe ultimele două partide ale sezonului. “Diferenţa a făcut-o faptul că am avut ocazii de gol să trecem în avantaj şi nu am înscris. Dacă îmi amintesc bine, cred că am avut minimum trei ocazii mari să marcăm. În astfel de meciuri, asta face diferenţa, e necesar să marchezi. După aceea am încasat un gol pe care chiar nu e bine să-l primeşti. Despre atitudine am numai laude şi pentru cum au jucat azi. Trebuie să mă gândesc la meciurile viitoare, la locul al treilea şi la câştigarea Cupei, apoi mă voi gândi dacă rămân şi de la anul sau nu“, a spus antrenorul Universităţii. Şi jucătorii “Ştiinţei” s-au arătat extrem de dezamăgiţi de rezultatul înregistrat luni. Cei mai importanţi componenţi ai lotului, Alex Băluţă şi Alex Mitriţă, au declarat că lipsa eficacităţii au dus la o înfrângere nemeritată. “Nu ne așteptam la un rezultat ca acesta. Meritam să câștigăm, am avut ocazii mult mai clare în ambele reprize, nu ne-au dominat decât la fazele fixe, acolo ne-au surprins, în rest nu-mi aduc aminte să fi avut atât de multe ocazii clare. Nu știu cum de nu am reușit să înscriem, ne-a lipsit și șansa, iar ei au reușit să înscrie din noroc un gol tipic. E frustrant, mai ales că e prima înfrângere pe acest teren, și mai ales împotriva lor, lumea nu își dorea asta“, a spus Băluță. “E o seară tristă pentru toată lumea. Dacă marcam când am avut acea oportunitate alta era soarta meciului. Asta e, s-a terminat 1-0 pentru ei. Au dat gol pe o greşeală a noastră, pe o neatenţie. Ne doream foarte mult această victorie, suntem foarte dezamăgiţi. Mai avem două meciuri importante, trebuie să ne refacem cât mai repede şi să câștigăm Cupa“, a afirmat Mitriţă. Craiova este la egalitate de puncte cu echipa ce închide podiumul, Viitorul Constanţa, dar formaţia lui Hagi are golaveraj superior, este mai bună în meciurile directe şi nici nu a beneficiat de rotunjirea punctelor în play-off.

Universitatea Craiova – FC FCSB: 0-1 (0-0)
Craiova: Mitrovic – Popa (`84, Screciu), Kelic, Ferreira – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski (`89, Burlacu), Bancu – Gustavo (`76, Glavina), Băluță, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
FCSB: Bălgrădean – Benzar, Planic, Momcilovic, Morais – Pintilii (`83, Cr. Tănase), Ov. Popescu – Teixeira, Fl. Tănase, Coman (`73, Mann) – Gnohere (`72, Budescu). Antrenor: Nicolae Dică.
Cartonașe galbene: Băluță, Popa, Bancu, Ferreira, Zlatinski, Dimitrov, Kelic / Ov. Popescu, Coman, Morais Teixeira, Fl. Tănase, Bălgrădean.
Cartonașe roșii: Pintilii (eliminat de pe banca de rezerve), Morais.
Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Valentin Avram; Iulian Dima.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here