Spitalul de Pneumoftiziologie, modernizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Gorj

Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu şi-a diversificat serviciile medicale prin dotarea Compartimentului de recuperare medicală respiratorie cu aparatură de ultimă generaţie. Managerul Ion Ciochină spune că realizările unităţii se datorează şi Consiliului Judeţean Gorj, care a susţinut proiectele de investiţii. Echipa managerială a Spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” confirmă că la ora actuală, sunt în derulare lucrări, ce vor fi finalizate în următoarele luni, Consiliul Judeţean alocând, anul trecut, 37 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea spitalului şi trei de miliarde lei vechi pentru realizarea unui lift.

Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu s-a acreditat în anul 2015, cu un punctaj foarte bun. Meritul este al întregii echipe, după cum confirmă managerul Ion Ciochină.
spital dobrita modernizare (2)Chiar şi după finalizarea procesului de acreditare, investiţiile au continuat la nivelul Spitalului de Pneumoftiziologie. Astfel, a fost elaborat proiectul tehnic și s-au stabilit detaliile de execuție pentru realizarea lucrărilor de reparații curente interioare. Pentru realizarea lucrărilor de reparații curente, în cursul anului 2016 a fost încheiat un contract de lucrări în valoare de 2.399.160 de lei, din care valoarea lucrărilor diverse și neprevăzute este de 114.245,71 de lei, cu durată de execuție de șase luni, ordinul de începere a lucrărilor fiind emis în cursul lunii septembrie 2016. „Lucrările de reparații constau în realizarea de tencuieli, finisaje, zugrăveli lavabile, montarea de covor PVC la pardoseli și tapet PVC la pereți. Astfel, condițiile hoteliere vor fi la standard european, la nivelul impus de normele europene în vigoare”, confirmă Ion Ciochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”.
La ora actuală, lucrările sunt în plină desfăşurare, urmând a se finaliza în termenul prevăzut în contract.

Lift realizat în premieră la Spitalul de Pneumoftiziologie
spital dobrita modernizare (3)Sănătatea este o prioritate investițională a Consiliului Județean şi în acest an, ca şi până acum. Pentru reabilitarea Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” a fost aprobată, anul trecut, suma de 37 de miliarde de lei vechi. Reabilitarea se va derula pe parcursul a trei ani. În anul 2016 a fost alocată suma de aproximativ 16 miliarde, iar pentru realizarea liftului, trei miliarde de lei vechi. „Se va realiza, în premieră la acest spital, un lift în golul din casa scării interioare a spitalului, care va avea patru stații de lucru”, subliniază Ion Ciochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.
Conducerea unității dă asigurări că pacienții nu vor avea de suferit pe perioada derulării lucrărilor, fiind luate măsurile necesare pentru ca disconfortul acestora să fie redus la maxim.

Aparatură de ultimă generaţie
spital dobrita modernizare (4)La Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu s-a făcut achiziția de echipamente care asigură întreg necesarul pentru o activitate medicală de calitate. „Laboratorul de Radiologie a fost redefinit și reorganizat în sensul că, pe etajul 1 al spitalului, am reorganizat laboratorul, constând în patru spații distincte, respectiv: sală de așteptare – dezbrăcare pacienți, sală de expunere, sală comandă a instalației radiologice și sală de diagnoză, stocare date, personal medical. Aparatul de radiologie achiziționat de Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” este ultramodern. Noi considerăm că este cel mai modern din județul Gorj. Este o instalație total digitală, cu posibilitatea de stocare și vizualizare a imaginii de pe orice stație de lucru a spitalului. Deci vizualizarea și diagnosticarea se pot efectua de către fiecare medic, instantaneu, la momentul expunerii. Acest fapt conduce la diminuarea perioadei de diagnoză și stabilire a diagnosticului medical în urma investigației imagistice”, ion ciochinaa explicat Ion Ciochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.
Spațiul destinat laboratorului a fost reabilitat din fonduri proprii ale spitalului, în regie proprie, cu personalul unității.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here