Spitalul Novaci, ocupat la capacitate maximă

Perioadă deosebit de aglomerată pentru cadrele medicale de la Spitalul Orăşenesc Novaci. Unitatea a fost luată cu asalt de pacienţi, cazuistica fiind diversă. În ultimele zile, numărul bolnavilor internați a depășit numărul paturilor prinse în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate.

În ultimele zile, medicii de la Spitalul Orăşenesc Novaci au fost solicitaţi din plin, numărul pacienților crescând foarte mult. “Funcționăm la capacitate maximă și au fost zile în care am avut mai mulți pacienți decât numărul de paturi prinse în contractul cu Casa”, a confirmat Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc Novaci.

122 de paturi contractate… 63.000 de cetățeni arondați
Spitalul din Novaci are 122 de paturi contractate cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.
Spitalul Orășenesc Novaci asigură asistenţa medicală a unui număr de aproximativ 63.000 locuitori din oraşul Novaci şi șapte comune arondate: Alimpeşti, Baia de Fier, Bengeşti Ciocadia, Bumbeşti Piţic, Crasna, Polovragi, Roşia de Amaradia. Luând în considerare dezvoltarea şi extinderea staţiunii Rânca, circulaţia intensă a turiştilor pe DN 67C – Transalpina, şosea care face legătura Olteniei cu Ardealul, Spitalul Orăşenesc Novaci este pregătit să facă faţă noilor provocări generate de eventualele situaţii de urgenţă. De regulă, în această perioadă a anului ei sunt puşi în situaţia de a răspunde mai multor solicitări venite de la turiştii din staţiunea montană Rânca. Din fericire, Spitalul Orăşenesc Novaci dispune atât de medicamente, cât şi de materiale sanitare, astfel încât fiecare pacient este tratat aşa cum se cuvine, nefiind necesar transferul niciunui bolnav la o altă unitate sanitară.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here