Spitalul Rovinari, călcat de controale

Un control inopinat al Direcţiei de Sănătate Publică s-a desfăşurat la Spitalul Orăşenesc “Sfântul Ştefan” Rovinari. Managerul Constantin Talabă s-a trezit cu cinci inspectori DSP care au analizat în detaliu activitatea din secţii şi chiar din bucătăria unităţii. După această vizită neprevăzută a urmat alta, de data aceasta ajungând la spitalul rovinărean reprezentanţii MRC.

Ultimele zile au fost presărate cu evenimente diverse, la Spitalul Orăşenesc “Sfântul Ştefan” Rovinari. După acţiunile sindicale, conducerea unităţii a avut parte de o nouă surpriză: un control sanitar inopinat. “Ne-am trezit cu cinci inspectori sanitari de la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, care au verificat secţiile şi bucătăria. A fost un control inopinat, dar la final rezultatul a fost excelent”, confirmă Constantin Talabă, managerul Spitalului Orăşenesc “Sfântul Ştefan” Rovinari.
Nici nu au apucat să respire uşuraţi după controlul DSP, că o nouă vizită i-a surprins pe reprezentanţii spitalului rovinărean. De această dată, la unitate au ajuns specialiştii MRC. “Au venit cei de la Mişcarea Română pentru Calitate – MRC – care au derulat un audit în vederea recertificării pe calitate; este vorba de ISO 9001/2008- sistem de management al calităţii, ISO 14.001 – sistem de management de mediu şi OHSAS 18.001 – sistem de management al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale”, mai spune Talabă.
Timp de două zile au stat specialiştii MRC la Spitalul Orăşenesc “Sfântul Ştefan” Rovinari, certificatele obţinute fiind dovada clară a îndeplinirii de către unitatea menţionată a standardelor de funcţionare privind asigurarea îngrijirilor şi tratamentelor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here