Sport

Acum ori niciodată! Pandurii îşi joacă rămânerea în Liga 1

 | 15 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Singura victorie a lui Flavius Stoican pe banca formaţiei din Târgu-Jiu a venit în meciul de la Chiajna, iar acum antrenorul Pandurilor are doar varianta succesului în partida de la Severin. După mai multe calcule, gorjenii trebuie să strângă peste 10 puncte din ultimele 5 jocuri pentru a spera la baraj, deci nu mai e loc de paşi greşiţi. Tocmai de aceea, conducerea clubului nostru a anunţat că va suporta costurile de transport pentru suporterii din municipiu care merg spre Mehedinţi, iar fanii Pandurilor vor intra gratuit pe arenă. “E cea mai importantă partidă din acest play-out. Trebuie să câştigăm, fiecare dintre noi este conştient de importanţa acestui meci. De jucători depinde acest joc, de dorinţa lor de a rămâne în Liga 1. Toţi oamenii din jurul echipei sunt alături de noi, toţi oamenii din oraş ne sprijină, deci totul depinde de noi. Important este să eliminăm greşelile personale, să fim concentraţi pentru că de marcat goluri o să marcăm. Nu vreau să le dăm cadouri şi atunci lucrurile o să stea aşa cum ne dorim. Suntem conştienţi că fără o victorie şansele noastre de a scăpa de la retrogradare vor fi infime. Vreau să văd determinare, atitudine, dorinţă, şi la final să fim bucuroşi. Avem tot ce ne trebuie ca să obţinem o victorie importantă şi un moral bun pentru celelalte partide”, a declarat Flavius Stoican înainte de meci.
De multe ori în acest sezon, fotbaliştii Pandurilor au dormit în ghete, iar asta s-a reflectat în numărul mic de puncte strâns în play-out. Deja fanii gorjenilor au obosit să audă de greşeli personale, dar elevii lui Stoican par determinaţi să nu le mai ofere punctele pe tavă adversarilor. “Trebuie, acum, în ultimele ceasuri, să ne trezim. Dacă vrem să mai continuăm, dacă nu se va alege praful. Dacă retrogradăm e o pată neagră în CV-ul oricărui jucător şi asta va cântări mult pe viitor asupra carierelor noastre. Am luat goluri pe nişte greşeli copilăreşti, nu cred că ne-au dominat adversarii. Sper să prindem măcar locul de baraj şi acolo o să vedem ce se întâmplă. În cazul în care ne salvăm, prima opţiune pentru mine este Pandurii Târgu-Jiu. Îmi doresc să rămân aici mă simt, foarte bine”, a declarat fundaşul Cornel Ene.

Semnatura eletronica CertDigital

Stoican recunoaşte că ilfovenii sunt mai buni…
Cum era firesc, dacă ne uităm la clasament, oaspeţii din această seară pleacă favoriţi în meciul cu Pandurii. Tehnicianul nostru a recunoscut că formaţia lui Dan Alexa este o trupă mai experimentată, dar nu concepe să nu obţină încă o victorie. Stoican a recunoscut că trupa gorjeană trebuie să facă orice pentru a triumfa. “Ca şi individualităţi, ca şi omogenitate, ca şi linie de clasament sunt peste noi. Dar asta nu înseamnă că merită să câştige, cum a fost şi la meciul de la Chiajna, când noi am învins fără prea mari emoţii. Dacă este să o luăm după nume, au jucători cu experienţă, dar până la urmă totul se va decide pe teren şi pe dorinţa noastră de a demonstra că suntem mai buni decât ei şi că merităm să rămânem în prima ligă. Dacă nu vom reuşi acest lucru, înseamnă că nu merităm. Vreau să îi văd «câini» în această partidă, în adevăratul sens al cuvântului. Este un meci pe viaţă şi pe moarte, trebuie să facem totul pentru a câştiga. Nu mă interesează cum jucăm, vreau să câştigăm în orice condiţii”. Antrenorul a recunoscut că ilfovenii sunt periculoşi tocmai pentru că speculează erorile adversarilor, iar pandurii au greştit din plin… “Ei fructifică orice greşeală pe care o face adversarul, sunt periculoşi la fazele fixe. Este o echipă care stă mai mult în apărare şi încearcă să-şi surprindă adversarul pe contraatac. Trebuie să fim atenţi şi când le lăsăm mingea în posesie să nu le lăsăm şi spaţii pentru că au doi jucători de viteză, în special acest Serediuc. Un jucător care oricând poate să creeze pericol”, a declarat Stoican.

Pârvulescu îl susţine pe antrenor
Revenit în tabăra gorjenilor, fostul preşedinte executiv, Eugen Pârvulescu, încă mai crede că Stoican poate face minunea.
“O să stau de vorbă cu jucătorii în următoarea perioadă. Pentru acest final de sezon va rămâne Flavius Stoican, eu am mare încredere în el, eu l-am propus să vină aici. Dacă nu vom rămâne pe prima scenă a fotbalului românesc va fi foarte dificil, dar eu cred că putem rămâne în Liga 1”, a spus la sosirea sa în Târgu-Jiu Pârvulescu.
Din câte se pare, gorjenii au obţinut licenţa şi pentru sezonul viitor de Liga 1, iar în aceste condiţii doar rezultatele stau în calea unei noi participări în primul eşalon. Meciul cu Concordia Chiajna se dispută în această seară, de la ora 20.30.
Cătălin Pasăre

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL