Sport

Cantonament de lux în Țara Lalelelor

 | 15 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Pandurii Târgu Jiu se pregătește timp de 17 zile la Hoenderloo (Olanda), în locul preferat de naționala Olandei, Ajax Amesterdam și FC Barcelona. Edward Iordănescu a deplasat, în singurul stagiu al verii, doar 20 de jucători. Paul Anton a refuzat oferta Stelei și a plecat cu Pandurii în cantonament, deși cluburile ajunseseră la un acord.

Semnatura eletronica CertDigital

După câteva zile de pregătire în țară, în Complexul Ghencea din București, fotbaliștii echipei Pandurii au demarat, de sâmbătă, cantonamentul de pregătire din Olanda. Oltenii și-au stabilit cartierul general în localitatea Hoenderloo (100 kilometri sud-est de Amsterdam şi 16 kilometri de Arnhem), la Hotel Princess Victoria, un stabiliment de patru stele situat într-o zonă împădurită.
Baza de pregătire de la Hoenderloo este locul unde se pregătesc pe timpul verii formații de top din lume. În ultimii ani orășelul olandez a fost gazda naționalei Olandei, dar și a unor echipe celebre din Europa, Ajax Amsterdam, Dinamo Kiev sau FC Barcelona.
Pandurii vor fi cantonați în Olanda până pe 29 iunie, timp în care vor susține și cinci jocuri de verificare.

Alexandru Dan, singura “noutate”
Pandurii a deplasat în Olanda doar 20 de jucători, dintre care trei portari, Mingote, Stanca și Lazar. Polonezul Gliwa nu a făcut deplasarea, fiind învoit câteva zile pentru rezolvarea unor probleme personale. Nici fundașul Erico da Silva nu a plecat cu lotul, brazilianul rămânând în București încă două săptămâni de pregătire specifică sub supravegherea unui kinetoterapeut. Lotului s-a mai alăturat mijlocașul Alexandru Dan, fotbalist împrumutat de Pandurii în ultimul an la Rapid București.
IMG_0060De altfel, singurele achiziții ale oltenilor sunt jucătorii reveniți după împrumuturi, Munteanu, Lazar, Alexandru Dan și Ciucur.
Dacă Pandurii nu a reușit nici un transfer de jucători, în schimb și-a întărit staff-ul medical cu un specialist kinetoterapeut, Adrian Neacșu, care a mai lucrat la Unirea Urziceni, în anul în care formația ilfoveană a câștigat titlul, dar și la Petrolul Ploiești.

Anton a refuzat Steaua
Lovitură de teatru la Pandurii! Deși clubul gorjean ajunsese la un acord cu Steaua pentru transferul lui Paul Anton, căpitanul pandurilor a refuzat oferta campioanei. Steaua oferea 200.000 euro (unele surse indică 250.000 euro) plus 20 % dintr-un eventual transfer și un jucător la schimb (s-a vehiculat numele lui Ionuț Neagu), dar impresarul lui Anton, Lucian Marinescu s-a opus tranzacției.
Se pare că 2.000 euro au făcut diferența. Anton a cerut un salariu de 10.000 euro pe lună, iar Steaua a oferit doar 8.000.
“Nu s-a pus niciodată problema că nu vreau să merg la Steaua. Respect foarte mult Steaua, este clubul numărul unu din țară. Sunt foarte onorat că am fost în discuții, însă până la un transfer mai e. Cluburile s-au înțeles, mai trebuie să fiu de acord și eu. Deocamdată, noi nu ne-am înțeles. Perioada de transferuri abia a început. Deocamdată mă gândesc doar că trebuie să mă pregătesc foarte bine”, a spus Anton, care a plecat cu Pandurii în Olanda.
Pandurii a ratat o afacere profitabilă, mai ales că Anton intră în ultimul an de contract, iar din vara viitoare poate pleca liber. “Noi am ajuns la un numitor comun cu Steaua, dar trebuie să fie de acord și jucătorul. El e unul dintre cei mai buni mijlocași din campionatul nostru. Dacă va pleca la Steaua va fi un pas înainte pentru el și o afacere bună pentru ambele cluburi. În acest moment nu are nici o ofertă din străinătate”, a declarat Narcis Răducan.
Paul Anton evoluează la Pandurii din ianuarie 2013. În sezonul trecut mijlocașul a jucat în 35 de meciuri, în toate competițiile, și a marcat un gol.

Lotul deplasat în Olanda: Stanca, Mingote, Lazar – Momcilovic, Unguruşan, Grecu, Vasiljevic, Şandru, Munteanu, Anton, Alexandru Dan, Nicoară, Buleică, Shalaj, Răduţ, Trifu, Piţian, Mrzljak, Ciucur şi Roman.
Cristi Constantinescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL