Sport

Cazul Pîrvulescu, în stand-by

 | 02 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

A trecut puțin peste o lună de la cea mai bizară decizie luată de conducerea clubului Pandurii, aceea de suspendare a președintelui Eugen Pîrvulescu, iar ancheta anunțată de finanțatori nu pare să fi depășit stadiul de promisiune.

Semnatura eletronica CertDigital

Victoria pandurilor din campionat contra celor de la Dinamo, scor 3-2, la Târgu-Jiu, pe 28 aprilie, a fost urmată de un puternic șoc, președintele Eugen Pîrvulescu fiind anunțat printr-o hârtie lăsată pe birou de faptul că pentru trei luni, până pe 29 iulie 2015, este suspendat din funcție. Membrii Adunării Generale a Asociaților au decis atunci că Pîrvulescu ar putea fi implicat într-un caz de corupție în fotbal, fiind invocat un posibil aranjament cu cei de la Universitatea Cluj pentru o partidă anterioară, disputată la Târgu-Jiu și câștigată de ardeleni cu 1-0. S-a spus atunci că în perioada cât Eugen Pîrvulescu este suspendat din funcție va fi pusă pe rol o comisie care să analizeze dacă acuzațiile apărute la acea vreme în presă sunt veridice. S-a stabilit chiar un termen de 30 de zile pentru găsirea unui răspuns, însă până acum nu s-a anunțat nimic cu privire la acest caz.

Iordănescu – de la evitarea subiectului, la diplomație
Deși toată lumea primea la vremea suspendării președintelui Pîrvulescu nu doar un șoc puternic, ci și o gravă acuzație, un blat fiind posibil doar cu implicarea fie a antrenorilor, fie a unui număr semnificativ de jucători, nimeni nu a luat o poziție tranșantă dintre cei care au fost actori în acel meci, cel cu U Cluj, cu excepția lui Mihai Roman, cel care a ratat atunci un penalty și asupra căruia planau cele mai multe semne de întrebare. Ar fi fost normal ca după aceste acuze, antrenorul să apară într-o conferință de presă și să susțină nevinovăția sa, a jucătorilor săi și a clubului, însă ce mai poate fi normal într-un club care chiar conducerea pune sub semnul întrebării corectitudinea celui pus să managerieze sportiv echipa?
Tăcerea de atunci a lui Edi Iordănescu a fost completată mai târziu, după ultimul meci disputat la Târgu-Jiu în actuala stagiune de campionat, cu declarații evazive: “Eugen Pîrvulescu este un om cu care am lucrat, care m-a mai dorit la acest club, un om pe care-l respect, cu care am colaborat bine, care mie mi-a fost alături. E normal să fie jucătorii afectați dacă citeau că sunt acuzați de blat. Am fost acuzați că dăm, nu că luăm, e de râsul, plânsul… Nu ne așteptam să iasă acest scandal, nu ne așteptam ca după ce am bătut pe Dinamo, a doua zi să aflăm ce am aflat. Sper ca într-un final să se tragă linie la ce se analizează, să se dovedească faptul că nimeni nu a fost implicat în nicio neregulă și după aceea vedem ce înseamnă viitorul acestui club”, a fost prima reacție avută de antrenorul Pandurilor față de cel care i-a fost alături în primele luni petrecute la cârma echipei gorjene.

Mistere lăsate nedezlegate
Anterior izbucnirii scandalului, într-un moment în care echipa era în pericol de a nu-și putea asigura continuitatea în Liga 1, Edi Iordănescu lansa un mesaj enigmatic spunând că este timpul să fie lăsate în urmă “orgoliile și interesele personale” pentru ca echipa să poată să rămână în primul eșalon. Iordănescu junior nu a descusut nici acum acest mister, cel al persoanelor la care s-a referit: “Mesajul meu era transmis către mai multă lume. Unii care au fost în trecut, alții care mai erau. Am simțit, și nu poate nimeni să mă convingă de altceva, că în spatele echipei nu era unitate. Și când nu e unitate și primează diverse orgolii sau interese personale, și nu mă refer neapărat la cele financiare, atunci ea se transmite și afectează și echipa. Ceea ce am spus a fost ceea ce am gândit. Mie niciodată, dar niciodată, nimeni nu-mi va pune mâna la gură. Întotdeauna voi spune ceea ce cred. Nu înseamnă că sunt stăpânul adevărului total, dar spun întotdeauna ce gândesc și încerc să fiu întotdeauna drept. Erau mai multe persoane și nu vreau să dau nume pentru a nu strica acest moment frumos (n. red.: salvarea de la retrogradare). Poate mă acuzați că sunt prea diplomat, da, sunt și diplomat!”, a declarat antrenorul Pandurilor lăsând misterul să plutească în continuare.

Îl mai vrea alături?
Un răspuns clar nu a dat antrenorul nici în ceea ce privește poziția sa cu privire la posibilitatea de a lucra în continuare alături de Eugen Pîrvulescu. Edi Iordănescu a ținut să le mulțumească și celor care au fost alături de el după înlăturarea lui Eugen Pîrvulescu și declară că nu are niciun cuvânt de spus în ceea ce privește o posibilă nouă colaborare cu președintele suspendat: “Nu pot să vorbesc în numele lui Eugen, pot să-i mulțumesc pentru perioada în care mi-a fost alături de mine, la fel cum le mulțumesc și celor care au rămas alături de mine, care au pus umărul alături de mine Nu stau să-i enumăr acum, se știu cei care fac parte din club. Este meritul tuturor ce sunt la echipă că aceasta și-a îndeplinit obiectivul. Știu că v-ați fi dorit un alt an, cu o echipă a Pandurilor mai sus, din păcate în momentul în care am venit era acolo jos și, recunosc, mi-am dorit doar să scoatem echipa de aici, să o scoatem la capăt în acest an. Eugen Pîrvulescu e un om de fotbal, cunoaște fenomenul, însă eu nu pot să intervin în această analiză și în ceea ce s-a decis. Sunt lucruri care se întâmplă peste capul meu și este normal. Sunt actorii de decizie implicați, e vorba de imaginea clubului. Nu vreau să comentez nici decizia luată”, a mai spus Edi Iordănescu.

pirvulescuPîrvulescu așteaptă
Dacă Pandurii nu pare a mișca foarte multe în acest caz, oricum un blat fiind extrem de greu de dovedit printr-o anchetă internă, un club sportiv neavând intrumentele necesare soluționării unui astfel de caz, Eugen Pîrvulescu a apelat la justiția civilă și la ancheta Federației Române de Fotbal. Președintele suspendat vrea să-și probeze nevinovăția cerând DNA-ului și Comisiei de Integritate din cadrul FRF să studieze cazul și să decidă dacă a fost sau nu vorba de aranjarea rezultatului meciului dintre Pandurii și Universitatea Cluj.
Pîrvulescu și-a dat cazul pe mâna unei echipe de avocați și acum așteaptă soluționarea unei situații inedite în fotbalul românesc și extrem de periculoasă pentru Pandurii. Cel mai probabil, în cazul în care blatul nu va putea fi dovedit, Eugen Pîrvulescu va trebui repus în funcție, iar avocații ce-l reprezintă vor cere și o importantă sumă de bani drept daune morale.
Cristi Constantinescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL