Sport

Claudiu Alionescu crede în ascensiunea Energiei: „Ne dorim să facem un pas înainte”

 | 30 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Weekendul trecut a fost unul plin pentru secundul Energiei, Claudiu Alionescu fiind prezent la Basketball Clinic Belgrad 2015, un semiar pe teme baschetbalistice considerat a fi unul dintre cele mai importante cursuri de pregătire pentru antrenorii europeni.

Semnatura eletronica CertDigital

Claudiu Alionescu a avut parte de două zile de seminarii pe care le-a considerat extrem de interesante, prelegerile fiind susținute de nume cu rezonanță în baschetul european: „Am avut norocul, și țin să mulțumesc federației că s-a gândit la mine și am reușit să particip la acest Clinic, unul foarte important pentru această perioadă de pregătire, la care au participat antrenori de Euroligă, cum sunt Dimitris Itoudis, antrenorul celor de la CSKA Moscova, antrenorul lui Alba Berlin, Sașa Obradovic, a fost prezent preparatorul fizic al naționalei de seniori a Serbiei, Mladen Mihajlovic. Au fost teme interesante și o experiență inedită pentru mine pentru că a fost primul Clinic la care am participat”, a declarat antrenorul secund al Energiei. Acesta a menționat că atât el, cât și ceilalți antrenori români ce au luat parte la aceste cursuri au avut ce învăța: „Rămân cu foarte multe după această experiență. Am avut onoarea să ascult niște enciclopedii ale baschetului european. Au fost prezenți Dusko Ivanovic, antrenorul de la Efes, ca invitat de onoare, a fost antrenorul de la Partizan, au fost cei mai buni antrenori din Serbia, dar și foarte mulți antrenori români, Marcel Țenter, Cristian Achim, Florin Nini, Mihai Silvășan, un atrenor tânăr, care acum își începe cariera, Hristu Șapera, antrenorul de la Pitești, l-am văzut și pe el în sală. Asta denotă că a fost un Clinic de la care cu toții am rămas cu ceva, cu toții am avut mult de învățat”, a mai declarat Claudiu Alionescu.

„Vrem o finală!”
După un an în care orice așteptări au fost întrecute, iar rezultatele au fost unele pe măsura investițiilor, sezonul precedent fiind unul în care clubul a băgat mai adânc decât oricând mâna în buzunar, cei care conduc Energia se gândesc acum la obținerea unor rezultate și mai bune. „A fost un sezon de excepție pentru noi, iar pentru ceea ce urmează, așa cum a spus și domnul Constantinides, ne dorim să facem un pas înainte. Un pas înainte înseamnă să jucăm o finală, fie ea de campionat, fie în cupă”, a declarat Claudiu Alionescu, acesta confirmând ambițiile arătate și de antrenorul principal al echipei gorjene. În ceea ce privește competițiile europene, Alionescu spune că încă nu este sigură participarea după ce întrecerea în care Energia a fost în Final Four în sezonul precedent ar putea fie să nu mai existe, fie să aibă o cu totul altă formulă de desfășurare: „În EuroChallenge, să vedem ce se va întâmpla. Este acea dispută între FIBA și ULEB în care competiția EuroChallenge nu are un statut clar în acest moment. Așteptăm și noi reglementările în vigoare să vedem unde ne vom clasa”.

Echilibru în campionat
Forfait-ul declarat de ploieșteni, campionii en-titre și posesori ai unei impresionante colecții de titluri în ultimii zece ani, când doar Clujul a reușit să detroneze o dată, lasă lupta pentru titlu mai deschisă ca niciodată. Claudiu Alionescu spune că acum echipele sunt foarte valoroase și echilibrate, ceea ce face din sezonul viitor unul extrem de interesant. Secundul Energiei nu ezită să-și exprime regretul pentru dispariția echipei din Ploiești, cea pe care o consideră responsabilă pentru saltul valoric înregistrat în ultima vreme de baschetul din România: „Campionatul s-a echilibrat acum, valorile sunt egale, se crează echipe puternice, dar e regretabil că o echipă precum Asesoft, cu tradiție și palmares, până la urmă să dispară așa. Trebuie să mulțumim Asesoftului pentru că datorită lor nivelul baschetului românesc s-a ridicat în ultimii ani, datorită lor s-au făcut investiții pentru a putea concura de la egal la egal cu ei. Acum va fi un campionat mult mai deschis, mult mai echilibrat”, a mai spus Alionescu. În aceste condiții, ale unui campionat echilibrat, și după ce Energia vine din postura de medaliată cu bronz a stagiunii precedente, Alionescu consideră firesc faptul ca echipa gorjeană să viseze măcar la titlu: „Lupta pentru titlu este un pas pe care trebuie să-l facem. Dar trebuie să fim precauți, să o luăm pas cu pas. Mai întâi perioada de pregătire, apoi meciurile rând pe rând și apoi dacă ni se va ivi șansa care sperăm să vină, să ne luptăm pentru titlu, cu siguranță o vom face!”, a încheiat antrenorul secund al Energiei.
Cristi Constantinescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL