Sport

Continuă războiul Craiova – FCSB!

 | 11 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, s-a ţinut de cuvânt şi a făcut o plângere oficială la Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal, după ce Universitatea a folosit mai mulţi tineri în meciul pierdut cu FC Viitorul (0-1). Bucureştenii se plâng de faptul că “Ştiinţa” a încălcat mai multe puncte din statutul FRF şi nu a respectat unele obligații pe care le au membrii afiliați.
“În cadrul meciului disputat cu echipa Viitorul Constanţa în cadrul etapei a 9 play-off, CSU Craiova a folosit jucători tineri, neexperimentaţi, ca titulari, jucători care nu au mai fost folosiţi în meciurile anterioare din acest sezon competiţional, unii dintre ei nici măcar din postura de rezerve. (Exemplu: Vlad – cel de-al treilea portar în lotul echipei şi nefiind folosit niciodată titular; R. Petre – niciodată titular, Bîrzan – niciodată titular, A. Popescu – niciodată titular). (…) Aceste fapte au fost premeditate de către reprezentanţii clubului care, chiar anterior meciului în cauză, au ieşit în media şi au făcut afirmaţii cu privire la dezinteresul faţă de competiţie şi câştigătorul acesteia. Apreciem că aveţi obligaţia ca în temeiul art. 107 pct 4 din RD să analizaţi prezenta plângere şi să adoptaţi toate sancţiunile ce se impun, inclusiv măsura excluderii din competiţie pentru faptele arătate mai sus şi care sunt prevăzute la art. 31 în RD. (…)”, se arată în plângerea înaintată Comisiei.

Semnatura eletronica CertDigital

Doljenii îşi întreabă suporterii ce să facă!
Deşi nu pun prea mare preţ pe sesizarea făcută de bucureşteni, oficialii Universităţii Craiova au fost, fără îndoială, lezaţi de scandalul pornit de Becali. Oltenii au ca obiectiv cucerirea Cupei României, dar pentru a ajunge în finală trebuie să întoarcă rezultatul jocului tur cu FC Voluntari, deoarece ilfovenii s-au impus la Severin.
Craiova are meci chiar la FCSB în ultima etapă, iar pe site-ul oficial al clubului s-a demarat un sondaj. Pe scurt, fanii Craiovei sunt întrebaţi dacă jucătorii de bază merită odihniţi pentru meciul din Cupă, de pe 18 mai, sau preferă ca echipa să forţeze un rezultat pozitiv pe Arena Naţională, sâmbătă, 13 mai.
“Aș vrea să folosim cea mai bună echipă pe care o avem la ora meciului, așa cum am folosit și cu Viitorul. Cu Viitorul am folosit cea mai competitivă echipă pe care am putut să o aliniem la ora meciului, ținând cont de suspendări, de accidentări. Din respect pentru competiție, vom alinia cea mai bună echipă pe care o avem în acel moment și, în același timp, evaluând și posibilitatea de a nu risca o reaccidentare a unor jucători, pentru că joi avem returul cu Voluntari, iar dorința noastră declarată e să întoarcem rezultatul și să jucăm finala Cupei”, a spus Marcel Popescu, preşedintele Craiovei, la Digi Sport. “Acest demers va ajunge pe prima pagină a ziarelor sportive din Europa. Când am crezut că Europa s-a mai calmat și privește România cu respect, o să înceapă iar să-și dea coate, pentru că intrăm în zona ridicolului”, a comentat Popescu, referindu-se la “sesizarea” bucureştenilor.
Cătălin Pasăre

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL