Sport

Craiova, mare favorită cu Gazul!

 | 25 august 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Neînvinsă în actuala ediţie de campionat, Universitatea Craiova primeşte, în această seară, de la ora 21.00, la Severin, vizita formaţiei Gaz Metan Mediaş. Ardelenii au, probabil, cel mai slab lot din ultimii ani, iar la acest lucru se adaugă şi situaţia financiară precară a oaspeţilor. În ciuda contextului în care se desfăşoară partida de la Mehedinţi, antrenorul italian al “Ştiinţei”, Devis Mangia, spune că elevii săi trebuie să rămână concentraţi. “Va fi o partidă dificilă. Este un meci periculos deoarece este înaintea pauzei pricinuite de jocurile echipelor naţionale. Gaz Metan m-a impresionat în sezonul trecut prin modul lor de joc, va trebui să fim foarte atenţi. Nu trebuie să facem această greşeală, adică să ne relaxăm. Vreau să repetăm parcursul de până acum. Îmi face plăcere că echipa este într-o poziţie bună şi dorim să îmbunătăţim acest parcurs şi acest loc. Lucrul care mă interesează cel mai tare este ca echipa să joace bine şi să pună în aplicare ceea ce pregătim”, a declarat Mangia. Pentru Craiova ar putea reveni două din piesele grele ale echipei, singura incertitudine fiind prezenţa lui Renato Kelic, fundaş care a ieşit accidentat la Ovidiu.”Alexandru Băluță şi Fausto Rossi s-au antrenat cu echipa, cred că vor fi printre convocaţi, nu pot să vă spun dacă vor juca. Singura problemă pe care o avem în momentul acesta e Renato Kelic, are o problemă la tendonul lui Ahile. Va trebui să evaluăm situaţia lui”, a precizat antrenorul.

Semnatura eletronica CertDigital

Mitriţă: “Va fi un meci greu”
Unul dintre transferurile inspirate ale Craiovei, Alexandru Mitriţă, nu se aşteaptă la o confruntare simplă vineri seară. Autor a două goluri în ultimul meci de campionat, jucătorul ofensiv vrea să repete prestaţia bună din partida cu Viitorul. “Va fi un meci greu, pentru că majoritatea echipelor care vin la Severin au început să se închidă. Stau în defensivă şi pleacă pe contraatac. Trebuie să jucăm bine în apărare şi să ne facem jocul nostru. A trebuit să mă acomodez după o perioadă grea în Italia, am făcut doar antrenamente fizice. Aveam nevoie de încrederea antrenorului, iar cu această încredere au venit şi rezultatele. Sper să vină cât mai multe goluri, iar reuşitele mele să aducă victorii. Mă înţeleg foarte bine cu Băluţă, suntem doi jucători rapizi, cu el pot să intru în combinaţii. E un jucător valoros. Sperăm să fie cât mai multă lume la fiecare meci”, a declarat Mitriţă. Acesta a mai spus că nu se gândeşte, deocamdată, la echipa naţională. “Momentan nu mă gândesc la naţională, ci doar la meciul de vineri şi la cum să fac cât mai multe jocuri bune. Craiova este o echipă foarte mare, cu tradiţie, care se va bate pentru campionat. Sunt bine pregătit, trebuie să fiu mai atent pentru că am momente când ies din joc”, a afirmat fotbalistul.

Pe “Oblemenco” în octombrie?
Antrenorul Universităţii, Devis Mangia, speră ca echipa fanion a Olteniei să revină cât mai curând acasă. Italianul a estimat că doljenii vor debuta pe noul “Oblemenco” la sfârşitul lunii octombrie, dar nu are asigurări în ceea ce priveşte termenul revenirii. “Cred că la finalul lunii octombrie vom putea juca primul meci pe noul stadion Oblemenco. Pentru noi e important acest lucru, am jucat şapte meciuri până acum în campionat, dar în realitate sunt şapte partide în deplasare. Sper să jucăm cât mai repede pe noul stadion. Sunt posibile şi noi achiziţii dacă vom găsi jucătorul care să asigure un plus de calitate în interiorul echipei”, a afirmat Mangia. Potrivit Pro Sport, o firmă din străinătate se va ocupa de montarea gazonului, operaţiune care va dura trei zile, iar costurile vor fi suportate de Compania Naţională de Investiţii (CNI), cea care a asigurat în proporţie de 90% construcţia arenei din Craiova. Conform proiectului, terenul de joc trebuie acoperit cu gazon natural şi prevăzut cu sistem de drenaj subteran în vacuum, cu sistem automat de irigare cu sprinklere, cu sistem de încălzire a gazonului pe timp de iarnă şi cu sistem de fotosinteză artificială.
Cătălin Pasăre

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL