Sport

Craiova se chinuie teribil!

 | 24 aprilie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Universitatea a reuşit in extremis un egal în meciul cu Dinamo, dar evoluţia oltenilor este tot mai “palidă” în acest final de campionat. Craiova a marcat repede prin Ivan (`13), care a profitat de o minge pusă “pe tavă” de Băluţă, dar a fost dominată copios apoi, Dinamo revenind cu două goluri în partea secundă (Romera 58`, Nistor 81`). Mai mult, Mateiu a fost eliminat în timpul jocului, iar eroul din prelungiri, Zlatinski, a văzut şi el roşu după o altercaţie cu Cosmin Contra. Astfel, Craiova nu se va putea baza nici pe cei doi, nici pe Băluţă, şi are mijlocul în piuneze pentru meciul de Cupă cu FC Voluntari. La cum evoluează lucrurile, doljenii pot spera doar la un “onorabil” loc 5 în play-off, iar “dubla” cu ilfovenii din Cupă pare din ce în ce mai grea.

Semnatura eletronica CertDigital

Presiunea îşi spune cuvântul
Mulţescu a testat, fără succes, sâmbătă, sistemul cu 3 fundaşi. Rezultatul a fost unul nul, iar Calancea printre cei mai buni oameni ai gazdelor, care au fost dominați la toate capitolele. Cu toate acestea, antrenorul “juveţilor” şi-a apărat alegerile. “Am fost cu un pas înaintea lor. Am reușit să fim periculoși și din faze fixe, și prin atacuri poziționale, am dat și gol, iar până la pauză lucrurile au fost în linii normale, cu toate că am făcut un pas înapoi. În repriza a doua am făcut 15 minute un joc de așteptare, având ce apăra, pentru că și ei au urcat cu unul dintre stoperi și atacau cu un om în plus. Din păcate, tot pe o greșeală de-a noastră am primit gol, asta în timp ce noi ratam cu seninătate din postura de trei contra doi, doi contra unu, patru contra trei. A fost presiune mare, pentru că suporterii vor întotdeauna să câștigăm cu Dinamo și normal că asta ne-am dorit, dar nu putem tot timpul. Am avut șase sau șapte jucători lipsă și la lotul nostru subțire se cunoaște”, a spus Mulţescu. Mijlocaşul Nicuşor Bancu a răbufnit după meci, criticând atât arbitrajul, cât şi suporterii veniţi la stadion. “Sunt foarte supărat, mai ales pe suporteri, pentru că nu-i normal când avem o perioadă mai slabă imediat încep să ne înjure și să ne huiduie, de parcă au uitat ce am făcut bun în acest campionat. Am realizat obiectivul, intrarea în play-off, suntem în semifinalele Cupei României și e foarte mult ce am realizat, dar ei uită foarte repede. Sper să-și revină și la meciul cu Voluntari să nu ne mai înjure. Abia aștept să se termine stadionul de la Craiova și să jucăm acasă, pentru că nu mai putem să facem drumuri spre Pitești și Severin. Arbitrul i-a adus ușor-ușor pe cei de la Dinamo peste noi în prima repriză, când conduceam, mai avea puțin și le dădea și 11 metri numai ca să marcheze”, a declarat Bancu.
“În prima repriză am jucat bine, am și marcat. În a doua nu știu ce s-a întâmplat cu noi, că la mijloc am fost morți, dar contează că am luat și acest punct. E important că nu am pierdut în fața lui Dinamo, e un punct de moral pentru meciul de Cupă, am spart și gheața, am marcat în această seară și contează mult pentru mine”, a spus Andrei Ivan, cel care i-a dedicat reuşita lui Gheorghe Craioveanu.

Universitatea Craiova – Dinamo Bucureşti: 2-2 (1-0)
Craiova: Calancea – Dumitraș, Kelic, Barthe (86`, Măzărache) – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (71`, Jazvic), Ivan, Băluță. Antrenor: Gigi Mulțescu.
Dinamo: Cerniauskas – Romera, Nedelcearu, Dielna, Filip – Hanca (89`, Maric), Nistor, Mahlangu, Palic (65`, Busuladzic) – Rivaldinho, Nemec (83`, Bawab). Antrenor: Cosmin Contra.
Au marcat: Ivan 13`, Zlatinski 90+1` / Romera 58`, Nistor 81`
Cartonașe galbene: Kelic 49`, Bancu 63`, Zlatinski 89`, 90+4` / Hanca 49`, Cerniauskas 90+1`, Romera 90+4`.
Cartonașe roșii: Mateiu 88`, Zlatinski 90+4`.
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vladimir Urzică, Valentin Avram; Florin Ovidiu Mazilu.
Observatori: Cornel Sorescu, Constantin Stănescu.

Contra nu ştia de “ura” oltenilor
Antrenorul oaspeţilor, Cosmin Contra, ar trebui, în mod normal, să fie suspendat după “spectacolul” de la finalul jocului. Contra a luat foc după ce Zlatinski a reuşit egalarea pe motiv că bulgarul i-a înjurat pe oficialii câinilor şi s-a bucurat ostentativ în faţa băncii dinamoviste. Din păcate pentru el, nici Contra nu a dat un exemplu de mare gentleman. Fostul internaţional le-a adresat cuvinte jignitoare spectatorilor, a lovit banca de rezerve şi a fost surprins de camere în timp ce sugera un blat la Craiova-FCSB. “Este o ură extraordinară. Eu îmi învăț jucătorii să fie respectuoși cu toată lumea. La gol, Zlatinski a venit în fața băncii noastre de rezerve și ne-a înjurat un pic. Așa se transmite, probabil, de la club, ca să aibă ura asta față de Dinamo. Aș vrea ca atitudinea asta pe care o au contra lui Dinamo să o aibă și în celelalte meciuri, cu celelalte contracandidate din play-off”, a spus Contra într-un cadru oficial.
Cătălin Pasăre

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL