Sport

Cum sunt plătiţi, aşa joacă! Pandurii nu a făcut risipă de efort şi a pierdut la Giurgiu

 | 07 noiembrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

În condiţii normale, Pandurii-Astra ar fi fost o partidă între două pretendente la un loc de Europa. Lipsa banilor a afectat însă vizibil calitatea celor două echipe, ambele formaţii încearcând intrarea în play-off pentru a fi scutite de griji suplimentare.

Semnatura eletronica CertDigital

Filmul meciului
După plecările lui Bunoza şi Buijs, şi în lipsa lui Piţian şi Pleaşcă, Petre Grigoraş a improvizat în apărare. Antal a început jocul fundaş dreapta, Unguruşan a fost trimis în centru, iar Mrzljak a luat loc pe banca de rezerve a gorjenilor. Prima mare ocazie a venit în minutul 9, când Răuţă, desprins de marcaj, a trimis inexplicabil, din careul mic, pe lângă poartă. Romario putea profita de o greşeală imensă a lui Vasiljevic, dar Stanca a fost pe fază (`12). Meciul a continuat să fie animat, iar lovitura de cap a lui Herea a trecut puţin peste poarta lui Lung. Astra a început să preseze, conştientă de apărarea “împrăştiată” a Pandurilor, dar fotbaliştii lui Şumudică nu au găsit ultima pasă. În minutul 30, Stan l-a întins serios pe Stanca, cel din urmă reuşind să scoată mingea de la colţul scurt. Dominarea gazdelor a dat roade în minutul 41, când Teixeira, găsit de Nicoară în centrul careului, a şutat cu sete în vinclul porţii. Astra şi-a dublat avantajul în minutul 52. Ioniţă a trecut ca prin brânză de apărătorii oaspeţi, iar Stanca nu a mai putut face nimic. Pandurii a părut o echipă apatică după primirea golului, iar băieţii lui Şumudică au rămas la timona confruntării. Săpunaru a avut o oportunitate bună în minutul 75, dar şutul său din lovitură liberă a trecut pe deasupra porţii. Până la finalul jocului, meciul a fost unul anost cu multe inexactităţi, iar tabela a rămas neschimbată. Înfrângerea îi îndepărtează pe gorjeni de primele 6 şi reaprinde speranţele Astrei, care este acum la 2 puncte de Pandurii.

Grigoraş l-a iertat pe Mrzljak: “A fost un pic ameţit”
Se mai şi întorc jucători la Pandurii! Dacă lipsa banilor i-a îndemnat pe unii fotbalişti să-şi ia tălpăşiţa, Filip Mrzljak, jucătorul croat care a părăsit inexplicabil echipa, s-a întors la Tg-Jiu. Spre norocul său, situaţia de la club este disperată, iar Mrzljak a fost iertat de Narcis Răducan şi Petre Grigoraş. Deşi nu trebuia să ia loc pe bancă la meciul de la Giurgiu, plecările şi indisponilii din această rundă i-au făcut loc închizătorului pe foaia de joc.
“S-a întors şi fiul rătăcitor al Pandurilor după un periplu prin Croaţia. Ce să-i facem, sunt copii până la urmă. În viaţă mai poţi greşi. Te mai iei după un impresar sau un intermediar, nici nu ştii ce sunt aştia care îl păcălesc şi îi promit marea cu sarea. Bineînţeles că pierd în primul rând jucătorii, ceea ce el a recunoscut acum. Era un jucător pe val, venea după două goluri înscrise consecutiv cu CFR Cluj şi cu Gaz Metan. Un fotbalist important, care a fost un pic ameţit, a luat o decizie pripită, dar acum s-a întors şi să sperăm că ne va putea ajuta până în iarnă. L-am iertat, sper ca la meciurile viitoare să fie apt, să se reintegreze, şi dacă vom apela la el să ne aducă un plus”, a spus Grigoraş.

Astra Giurgiu – Pandurii Tg-Jiu: 2-0 (1-0)
Stadion: Marin Anastasovici, Giurgiu
Au marcat: Teixeira 41`, Ioniţă 52`
Cartonaşe galbene: Romario 34`, Budescu 65` / Antal 50`, Pîrcălabu 61`, Unguruşan 75`
Astra: S. Lung – Săpunaru, Geraldo, Fabricio, Al. Stan – Seto, Teixeira – Al. Ioniţă II ( Alves `85), Budescu, Nicoară (Gheorghe `82) – Romario Kortzorg (Lovin `66). Antrenor: Marius Şumudică
Pandurii: Stanca – Antal, Unguruşan, Vasjlievic, Grecu – Sânmărtean, Răuţă (Trifu 74`) – Herea (58` Munteanu), Voiculeţ, Pîrcălabu ( Hlistei `80) – V. Alexandru. Antrenor: Petre Grigoraş.
Arbitri: Alexandru Tudor, Dragoș Iliescu, Adrian Popescu
Cătălin Pasăre

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL